Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
1 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Uilekotleden en verkiezingen

Vzw ’t Uilekot is altijd fier geweest op het feit dat heel wat van zijn leden zich politiek engageren. Verzuurde anti-politiek, dat is niets voor ons. Kritisch denken wél.  Wie dat wil vooruithelpen moet zich engageren, ook in politiek. Ook bij deze gemeenteraadsverkiezingen vinden we een paar tientallen leden van vzw ’t Uilekot terug op kieslijsten.

De verste appel vinden we in Zaventem waar Jean-Paul Martens voor LEEF! lijstduwer is van een sp.a-GROEN-LEEF! kartel. Ze nemen het daar o.m. op tegen Eric Van Rompuy (CD&V) én Francis Vermeiren (Open VLD).

Sp.a en GROEN gaan op veel plaatsen samen bij deze gemeenteraadsverkiezingen. Zo ook in Geraardsbergen als Samen met voor GROEN Johan De Weerdt op de lijst en voor de sp.a Dirk Van Der Maelen als lijstduwer. De messen zijn er getrokken na een breuk tussen SP.a en VLD in de coalitie, met een sp.a-er die naar de Open VLD stapte en daar eigenlijk al jaren thuis hoort.

In Ninove staat Joachim De Maeseneer voor GROEN op het kartel. Het wordt knokken daar met Forza Ninove (een dekmantel voor het Vlaams Belang) als sterkste partij op dit moment. In Erpe-Mere is er een kartellijst SP.a-GROEN-LEEF! met voor LEEF! Frieda Celis, Ha. Een speciale gemeente, Erpe-Mere, mét weinig links. Het kartel wordt getrokken door gemeenteraadslid Anja Vanrobaeys (SP.a) ook een jarenlange uilekotter. Op deze kartellijst staan ook Hannah Cogen en Kevin Knockaert.

Het gaat er stormachtig aan toe in Zwalm met Patrick Moreels (sp.a) als lijstduwer van de groep Voor Zwalm en zijn oude kompaan Karim De Rijst die de sp.a achter zich liet na conflicten met de burgemeester én nu de derde plaats kreeg op de CD&V plus lijst. Pluralisme troef in ’t Uilekot dus!

In Zottegem staan Sven Van Trappen (lijsttrekker), Amélie Badie en Karel De Clercq op de lijst van LEEF!, Tom Carnewal op het NVA-ZAP kartel. Sven en Tom zijn ook gemeenteraadslid. Frank Douchy staat dan weer op de Groen-lijst in Zottegem en in het district Geraardsbergen ook op plaats 2 voor de provincie. Geen gemeente waar zoveel partijen naar de gunst van de kiezer dingen: maar liefst zeven. OCMW-raadslid Geert Van Waeyenberge staat er op de SP.a-lijst en zijn zoon Wannes doet het op de provincieraadslijst voor de sp.a. Op die lijst vinden we ook Michel Markey terug, Uilekotter van het eerste uur. Michel staat ook op nr. 5 van de gemeenteraadslijst van de SP.a in Haaltert.

Dan hebben we nog Lierde met Stijn Van Der Bruggen op de lijst Lierde 2012 (samen met GROEN en de sp.a.  En in Nazareth trekt Uilekotter, motard én gemeenteraadslid Dirk Vos de lijst van GROEN.

De hoofdbrok van onze leden staat op lijsten in Herzele met bibliothecaris Paul Kellens op de Open VLD-lijst. Vera De Jonge stond in 2000 op de LEEF-lijst en is nu terug te vinden bij de SP.a. Volgen nog een rits Uilekotters op de LEEF!-lijst te Herzele: Filip De Bodt, Arlette De Lombaert, Bart De Durpel, Hilde Fonck, Kristof Deprez, Cleo De Wolf, Marnix Schollaert, David Baele, Leen Hanssens, Katrien De moor, Dirk Noël, Anabelle Van Keymeulen, Dirk Buysse, Patrick Erauw, Anne Pierson, Magda Van Gysegem, Patrick Giebens, Jan Van Impe, Trees Coppens, Marc Van Boxstael én Sarah Hutse. Daar zitten ook mensen bij van GROEN en ROOD. Geen gemeente waar er meer affiches en borden te zien zijn dan in Herzele zou je de laatste dagen denken. Ook hier wordt het behoorlijk spannend.

Nog even vermelden dat ook nog wat mensen op provincieraadslijsten terug te vinden zijn: Stefaan Van Hecke voor GROEN in Gent. Stefaan trekt trouwens ook de GROEN-lijst in Merelbeke. Filip Watteeuw duwt GROEN in Dendermonde, Johan De Weerdt én Marnix Schollaert staan op GROEN in Z.O.-Vlaanderen.

Zijn we jou als Uilekotter vergeten? Geef dan zeker een seintje via ons contactformulier op deze webiste!

Gepubliceerd door: 

Tags: