Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
6 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

YOUTH IN ACTION met Fair Fashion!

Vanaf september gaat ’t Uilekot van start met het jongerenproject “Fair Fashion”. Het project kwam tot stand dankzij de samenwerking met Jint (Youth in Action) en met de financiering van de Europese Commissie. De jeugdwerkgroep van ’t Uilekot wil met dit project de jongeren bewust maken over de mode-industrie en het buitensporige consumptiegedrag. ’t Uilekot heeft zich reeds eerder gewaagd aan het thema duurzaamheid (eerlijke handel, ‘Duurzaam op papier’ over FSC-label, ‘Fish’n’Run’ over duurzame visserij) en wil deze keer duurzame mode naar voren schuiven. Aan de hand van een cursus, een swishing, een debat over de modewereld, een tentoonstelling en een modeshow brengen we jongeren bij hoe ze kunnen nadenken over hun eigen koopgedrag, en vooral, hoe ze zelf met oude spullen aan de slag kunnen om iets nieuws en moois te maken.


De cursus staat onder professionele begeleiding van Sofie Van Nuffel en haar vzw Soulmade. Soulmade is het aardevriendelijke concept uit Vlaams Brabant die workshops aanbiedt in het kader van duurzaamheid met de bedoeling om te inspireren en eigen creatie te stimuleren. Tweewekelijks op donderdagavond van 19u30-22u, van 4 oktober tot 24 januari, experimenteren we met oude kledij, stofjes en knopjes. We kijken op een andere manier naar de kledij die we allang niet meer dragen en blazen die nieuw leven in. Dat bespaart ons een hoop geld én, last but not least, je ontdekt je eigen creativiteit! Uiteraard blijven we niet alleen achter de naaitafel. Als echte modeontwerpers sluiten we de cursus af met een modeshow in januari.
Tevens vergeten we de kleinsten (5-12jarigen) onder ons niet. Tijdens het Kerstvakantiespeelplein geven we een driedaagse textielworkshop. Kinderen kunnen zich ten volle uitleven met stofjes en draadjes om mooie patchworks te maken. Nadien gaan ze naar huis met een originele creatie waarop ze apetrots kunnen zijn!


Tussendoor staan we stil bij de spilzucht en verloopbaarheid van ‘trends’ tijdens een debat tussen jongeren en enkele figuren uit de modewereld. Vanuit deze bewustwording trachten we jongeren ook aan te zetten tot een ander, duurzamer koopgedrag. Tot slot willen we met het project ook jonge modeontwerpers en textielkunstenaars die werken rond duurzaamheid stimuleren. Een tentoonstelling van hun werk zal gedurende de maand januari in ’t Uilekot te zien zijn.
Volg alles, komende data en locaties, op de voet mee via onze website www.uilekot.org. De cursus staat alvast geprogrammeerd!


Om de cursus een duw in de rug te geven, zal er een swishing plaatsvinden. Swishing staat voor het omruilen van je kleren, gratis en voor niets. Je komt met je kleren die al een tijdje onder’t stof liggen, maar waarmee je een ander nog een plezier mee kan doen. Op de ruilbeurs doe je ideeën op, leer je anderen kennen en vind je misschien de kledingstukken- of accessoires waarmee je aan de slag kan op een cursus, of om gewoon je kleerkast een nieuw kleedje te geven! Interesse? Geef een belletje naar Riet voor meer info op 053/626436.
Ben je nog geen 30 jaar en willen jij en/of je vrienden graag meehelpen met de tentoonstelling of denk je op een andere manier vrijwillig mee te kunnen werken aan het project? Ga dan naar het contactformulier op deze website en stel je kandidaat en vraag ons maar uit! 053/626436.
 

Tags: