Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Boek nu: Boon Appetit

Op vraag van ‘t Uilekot, in kader van Lezen in de Lente, hebben Derek, Guido Schiffer, Ben Brunin en Didi de Paris een muzikaal-literair programma over en rond schrijver Louis Paul Boon in elkaar gebokst. Dit programma kan je nu zelf ook boeken via ‘t Uilekot. 
 
Derek en zijn kornuiten hebben met de volle 100% een warm programma opgesteld waarbij je als het ware “meneerken Boin” in de concertzaal tot leven ziet komen.  
 
Zittende in het publiek wordt je het ene moment meegevoerd door de speelse en gevoelige vioolsnaren van Guido Schiffer, de andere moment tuimel je in een bijna uit elkaar spattende boksbal van straffe teksten gebracht door dichter-performer Didi de Paris, zijn eigen teksten en gedichten alsof die toch van tussen de bladzijden van Boontje komen gedwarreld. 
Kort daarna ga je helemaal op in de teksten en gebeurtenissen die Boon maakten tot wie hij was… want zanger-gitarist Derek is ongelooflijk sterk in het bespelen van de gevoelige snaar bij het publiek. Hij creëert met zijn zang, gitaar en mimiek een sfeervol verhaal waarbij je een levensecht beeld krijgt van Boon, waarbij je Boon - als je zou kunnen - vanuit het publiek met jouw vingertoppen zou willen aanraken. 
 
Ben Brunin (contrabas) zorgt voor de gepaste begeleiding, hier en daar met een streep nostalgie en gepast ritme. 
Nog een kleine anekdote om de schoonheid van het programma aan te tonen. Enkele dagen voor Derek en co hun voorstelling brachten in ‘t Uilekot, zagen we met vreugde een mailtje binnenkomen waarbij de Erven Boon een aantal zitplaatsen reserveerden. 
 
En ja, ze kwamen en zagen dat het goed was. Tevreden lieten ze ons weten dat ze ook nog naar andere activiteiten van Lezen in de Lente zouden komen. Zoals jou waarschijnlijk? 
 
Inderdaad, je denkt het goed, deze rasartiesten zijn nu op zoek naar andere plaatsen om hun muzikaal-literair progarmma op vers publiek los te laten. 
 
‘t Uilekot maakt zich sterk en zal optreden als hun boekingskantoor, want deze mensen verdienen een steun in de rug, alleen al zodat zij de wereld een stukje meer Boon’s kunnen maken.  
 
Ken je kleine podia, vrienden die regelmatig eens een concert organiseren, … ? Wil je meer weten over de voorwaarden en/of wil je een voorstelling boeken. Geloof me vrij, het smaakt naar meer… Eén adres: uilekot@skynet.be Het smaakt naar meer; Boon Appetit!
 
Sarah Hutse

Gepubliceerd door: 

Tags: