Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
11 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Jazztrio 'Centerpiece'

Een jarenlange samenwerking tussen zangeres Katrien Van Opstal en saxofonist John Snauwaert resulteert in dit nieuwe trio met gitarist Hendrik Braeckman. De keuze van deze buitengewone bezetting en de manier waarop dit trio hier mee omgaat zorgen voor een unieke sound en een heerlijke luisterervaring. Origineel nieuw werk staat naast frisse interpretaties van bekende standards die authentiek en intiem gebracht worden door drie rasmuzikanten met een hart voor jazzmuziek.

John Snauwaert (componist en muzikant) werkte voor de KVS, het Muziek Lod, De Werf, Victoria, De vieze gasten en circus Picolini en schreef hij ook muziek voor animatiefilms. Hij deelde het podium met jazzgrootheden als Lowen Fulson, Isaac Hurley, Jacques Pelzer, Bob Mover… Hij is ook stichter van de meest theatrale fanfare van de Lage landen: Muziekmakerij Excelsior.

Katrien Van Opstal (Master in de Uitvoerende Muziek aan het Gentse Conservatorium, afdeling Jazz en Lichte Muziek) staat o.a. op het podium met het John Snauwaert Trio, The Triplettes & The Boogie Woogie Bugle Boys, haar eigen Quartet, the Saint Michael Big Band en Getz/Gilberto Tribute Band. Zij geeft lessen zang (jazz en lichte muziek) aan de academies van Waregem en Zottegem. Ze is ook gastdocente op de jazz-& pop-zomerstage van Jeugd en Muziek Antwerpen, te Dworp.

Hendrik Braeckman studeerde bij o.a. Paolo Radoni, Philip Catherine, Bert Joris en Peter Hertmans. Hij maakt deel uit van het Jan De Haas Quintet en speelde in het verleden al met o.a. Frank Vaganée, Jeroen Van Herzeele, Bart Defoort, Johan Verminnen en Het Muziek Lod. Hij gaf les 'gitaar en samenspel' aan de Jazz studio te Antwerpen, Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, te Brasschaat en in Brussel.

Deuren: 20u
Concert: 21u.
Inkom: €9 / €7 (leden en kleine inkomens).
Locatie: 't Uilekot, Groenlaan 39, Herzele.
Zitplaats en/of maaltijd reserveren kan via ons contactformulier.

=> Ter gelegenheid van dit jazzconcert maken wij een heerlijke winterhutsepot (vlees of veggie) klaar. Je eet om 19u30 samen met de muzikanten én geniet nadien van een zalig concert. Maaltijd + concert: €20 (of 18€ leden en kleine inkomens).
Er worden geen porties op overschot gemaakt, dus reserveren via 0496/71 84 72 of ons contactformulier is de boodschap! (ten laatste zaterdag 12u).
 

Datum: 

zaterdag, 27 januari, 2018 - 21:00 to 23:00