Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
19 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Filmpremière: Ceci n'est pas une patate

Op zaterdag 9 september is er in 't Uilekot (Herzele) de premiere van de film 'Ceci n'est past une patate', een onderdeel van de dubbelfilm Fish&Farm.

Filip De Bodt en Geert Lenssens en heel wat vrijwilligers trokken op met boeren van allerlei slag. Ze gingen in gesprek en filmden hen vanuit een solidair perspectief. Wat beroert de mensen die ons voedsel kweken? Ze startten in hun eigen regio (Z.O.-Vlaanderen) en breidden uit naar België en de rest van Europa. Zij filmden onder meer in België, Frankrijk, Griekenland, Italië en Roemenië. De boeren getuigen over hun werk. Een Franse boerin spreekt over het hertekenen van het platteland tot een woestijn. Mensen uit Afrika en het Midden-Oosten getuigen over de gevolgen van de Europese exportpolitiek voor hun lokale economie: “De lokale landbouw wordt kapot gemaakt en de slachtoffers vertrekken met gammele bootjes naar Europa”. En dan hebben we het nog niet gehad over kolen die niet met vier in één doos passen, aardappelen die je thuis niet kan koken, vreemde insecten in de fruitteelt, schapenmelk waar je geen kaas meer kan van maken,…

Gelukkig zijn er ook mensen die voor zichzelf opkomen: ze hebben geen nood meer aan veilingen of een grootschalige aanpak en verkopen rechtstreeks aan de consument. Klanten kopen individueel of samen aan. Soms organiseren ze zich in teams. Ze gaan voor eerlijke en kwaliteitsvolle voeding.

Na de vertoning is er een gesprek gepland en mogelijkheid tot vraagstelling vanuit het publiek. Je kan ook proeven van een hapje uit het aangeboden lokaal boerenbuffet.

Inkom: €5.

Locatie: café van 't Uilekot, Groenlaan 39, 9550 Herzele. Opgelet, door het groot aantal inschrijvingen gaat de voorstelling door in De Wattenfabriek!

De dubbelDVD (dus incl. Fish & Run 3) kan ter plaatse ook aangekocht worden aan de prijs van €12. In voorbestelling is dit goedkoper, zie voor meer info hierover www.climaxi.org

Dit is een activiteit i.s.m. vzw Climaxi en GROS Herzele.

Datum: 

zaterdag, 9 september, 2017 - 20:00 to 22:30