Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
6 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Yves Peeters Gumbo (try-out)

Tijdens de Herzeelse avondmarkt reizen we op de muzikale tonen van New Orleans.

Yves Peeters Gumbo neemt je mee op een imaginaire reis naar het New Orleans van voor en na Katrina. De muziek is een smeltkroes van invloeden en stijlen uit ‘The Big Easy’: krachtige zangpartijen uit de gospel en soul, vermengd met second-line grooves, bluesy pianolicks, funky blazersriffs en bezwerende voodooritmes, met daar bovenop veel ruimte voor improvisatie. The Big Easy Revisited is een persoonlijke en hedendaagse interpretatie van het rijke muzikale erfgoed uit New Orleans.

Yves Peeters Gumbo ging in mei 2015 op tournee doorheen België met JazzLab Series en speelde sindsdien ook op verscheidene festivals in binnen-en buitenland (o.a. Jazz in’t Park, Roeselare Jazz en Jazz in Duketown). Begin 2016 verscheen hun eerste album ‘The Big Easy Revisited’ op het W.E.R.F. label.

‘Wie hield van de muziek en de sfeer uit de prachtige televisiereeks Treme mag deze ‘The Big Easy Revisited’ niet laten passeren’. (Frederik Goossens, Jazzmozaïek)

‘Une musique de bonheur, de joie, qui explose en fanfares, en rythmes funky, en chansons’. (Jean-Claude Vantroyen, Le Soir)

‘Un projet baigné de plaisir partagé. (Jean-Pierre Goffin, L’Avenir)

Line up:

François Vaiana zang
Nicolas Kummert tenorsaxofoon
Dree Peremans trombone
Bruce James piano, zang
Axel Gilain bas
Yves Peeters drum

(foto: © Jelle De Potter).

Gratis inkom.

Locatie: 't Uilekot, Groenlaan 39, Herzele.

 

 

Datum: 

vrijdag, 7 juli, 2017 - 20:00 to 22:00