Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
8 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Tuinvrijwilligers 't Uilekot

’t Uilekot nam na 11 jaar het initiatief om haar huidige tuin en infrastructuur te vernieuwen. Eind maart werden hierin de eerste stappen gezet, dankzij de financiële input van de actie van Muziek Financiert Leven (t.v.v. 8 Herzeelse goede doelen) die  en VDK Spaarbank Herzele. Het teveel aan takken werd afgevoerd, de kruidenhopen werden verwijderd en de gerecupereerde plantjes krijgen momenteel hun herbestemming in ijzeren plantenbakken. Enerzijds omdat de kruidenhopen uitgebloeid en uitgegroeid waren, anderzijds om het werkvriendelijker te maken voor de vrijwilligers, aangezien deze 1 meter hoog zijn en dus ook de rug meer sparen. De tuinwerkgroep bestaat uit een groep vrijwilligers die zich af en toe engageert tot tuinonderhoud. We hopen zo de tuin op korte (en langere) termijn nog aantrekkelijker te maken voor bijen, vlinders en vogels.

Al wie graag zijn kennis over tuinen wil delen met anderen en/of graag met de vingers in de aarde wroet kan zich aansluiten tot deze tuinwerkgroep. Deelname hieraan kan uitgroeien tot een lange termijninzet waarbij je regelmatig in overleg gaat met de anderen van de werkgroep, je zelfstandig of gezamenlijk in de tuin werkt tot eventueel het organiseren van tuingerelateerde activiteiten (kruidencursus, koken,…). Sporadische deelname kan uiteraard ook, want een uitgebreide kennis van planten en beheer is geen vereiste, wel de goesting om er gezamenlijk in te vliegen.

Wil je de sfeer eens komen opsnuiven? Wil je vrijblijvend een uurtje tot halve dag komen helpen? Iedereen (jongeren, buren, gepensioneerden, werklozen, …) is welkom en kan contact opnemen met Sarah Hutse door ofwel te bellen naar 053/62 64 36 of een bericht te sturen via ons contactformulier. Er kan dan onderling afgesproken worden wie wanneer kan helpen. Je kan ook gewoon eens binnen springen. 

Locatie: ’t Uilekot, Groenlaan 39, 9550 Herzele.

Datum: 

vrijdag, 14 april, 2017 - 10:00 to zaterdag, 31 oktober, 2020 - 17:00