Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
1 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Bezwaarschrift: buurtwegen N42 dreigen afgeschaft

De procedure die de Vlaamse Overheid lanceerde om een bouwvergunning te verkrijgen voor de omleiding van de N42 ligt gedurende een aantal maanden weer stil. De overheid vergat de buurtwegen, die op het omgelegde tracé uitkomen, af te schaffen. Als dat niet eerst gebeurt, kan men geen bouwvergunning uitreiken. Buurtbewoners, fietsverenigingen, vzw Climaxi en allerhande actiecomités dienen opnieuw bezwaar in. vzw ’t Uilekot steunt hen daarin.

In dit gaat het over een netwerk van buurtwegen dat voorziet in de sociale verbanden in de deelgemeente Sint-Lievens-Esse. Vooral wat betreft de onderbreking van de buurtweg in de Leugenstraat merkt men dat families in een wijk met o.m. oudere bewoners van elkaar gescheiden worden en méér dan 1 km dienen rond te stappen om mekaar te zien. Ook toeristische initiatieven als ‘Word Flandrien’ maakten in het verleden gretig gebruik van de Leugenstraat, er is een link met het fietsknooppuntennetwerk, met Zottegem, ... Hier kan je meer info lezen.

BEZWAARSCHRIFT:

Het bezwaar tegen de afschaffing van de buurtwegen kan ingediend worden tot en met 26 maart 2017 bij het College van Burgemeester en Schepenen, Markt 1, 9550 Herzele. Je vindt een sjabloon hier op de website van vzw Climaxi, onder de rubriek actiemateriaal, Worddocument 'buurtwegenbezwaar'. Voeg gerust ook uw eigen opmerkingen toe of stel gewoon een eigen, persoonlijk bezwaarschrift op. Je kan het ook (wat vroeger) inscannen en mailen naar filip@climaxi.be, dan bezorgen zij dit aan de gemeente. Er liggen tijdens deze periode gedrukte exemplaren in het café van 't Uilekot. De afgedrukte versie die je binnen steekt bezorgen wij dan aan de gemeente. Opgelet, versturen per post doe je zo zodat het op ten laatste vrijdag 24/03/2017 arriveert. Gewoon binnensteken (brievenbus gemeente Herzele) kan tot en met zondag 26/03/2017. 

Datum: 

woensdag, 1 maart, 2017 - 10:00 to vrijdag, 24 maart, 2017 - 17:00