Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
7 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Debat met Dirk Holemans, Tine Hens & Leo Van Broeck

Waar gaan we heen met onze samenleving? Kunnen we onze wereld nog verder afbreken? Of is het tijd voor alternatieven? Wat zijn de gevolgen van de productie- en consumptiemaatschappij?

Dirk Holemans is politicus, publicist en coördinator van Oikos, een denktank voor sociaal-ecologische verandering die lezingen en congressen organiseert. In zijn boek ‘Vrijheid en Zekerheid’ schetst hij de samenleving van de 21ste eeuw: die samenleving pakt de paradox van onze tijd aan. Want vrijheid en zekerheid hebben nog weinig te maken met het behoud van onze huidige wereld. Hoe we ons morgen verplaatsen, voedsel produceren of energie opwekken: alles zal anders zijn.

Tine Hens is freelancejournaliste. Ze werkte onder andere voor De Standaard, Humo en Knack. Ze trok in 2014 door Europa op zoek naar antwoorden op de vele vragen die ze zich stelde: ‘Hoe zou de wereld na het kapitalisme eruitzien? Wat betekent het om plots groei als maatstaf der dingen los te laten? …’ Haar ervaringen publiceerde ze in het boek “Het klein verzet”

Leo Van Broeck is hoogleraar en onze nieuwe Vlaamse bouwmeester. Hij pleit voor een doorgedreven ruimtelijke ordening en een herwaardering van de stad. Hij vindt dat we allen dichter moeten gaan wonen om de open ruimte te sparen en verdere overstromingen te vermijden.

=> Samen met deze sprekers bekijken we onze huidige samenleving, de oplossingen en de mogelijkheden tot verandering in een stad die geteisterd wordt door overstromingen, shoppingcentra en baanwinkels.

Dit is een activiteit in samenwerking met Giesbaergske Koleuren Gazette.

 

Datum: Vrij. 21/04, 20u
Locatie: Koetshuis, Abdijstraat 10, Geraardsbergen.
Inkom adk: € 5 of combikaart twv € 20. 

De combikaart Lezen in de Lente is geldig op alle activiteiten. Het literair festival Lezen in de Lente heeft in het jaar 2017 het thema ‘Alles moet weg’.

Het volledig programma via www.lezenindelente.be.

Datum: 

vrijdag, 21 april, 2017 - 20:00 to 22:00