Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
7 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Klimaatdebat met Souverijns, Bienstman, Eggermont & De Bodt

Niels Souverijns is een jonge klimatoloog. Hij werkt in Zürich en Leuven en is gespecialiseerd in de klimaatwijzigingen op Antarctica en de factoren die deze beïnvloeden.

Mathias Bienstman werkt voor de Bond Beter Leefmilieu en de Klimaatcoalitie. Hij volgde de klimaatakkoorden van Parijs op als geen ander en kent de subpunten van elke subparagraaf terzake.

Natalie Eggermont is een Belgische arts, moraalfilosofe en milieuactiviste. Ze is tevens voorzitter van Climate Express. Op de cadans van haar klimaattrein vertelt ze waarom de sociale en ecologische crisis hand in hand gaan en waarom we het systeem en niet het klimaat moeten veranderen.

Filip De Bodt werkt voor vzw Climaxi en probeert het klimaatthema vooral van onderuit binnen te brengen bij mensen die daar niet mee bezig zijn. Hij werkt aan een derde documentaire. Die is af tegen september en gaat over Europese landbouw- en visserijpolitiek.

=> De vier sprekers willen een antwoord geven op volgende vragen: Wat is er gebeurd sinds het Klimaatakkoord van Parijs? Hoe ver staan we met de opwarmig? Wat wordt de invloed van Trump en hoe moeten we ons organiseren om het tij te keren?

Dit is een activiteit ism vzw Climaxi.

Datum: Don. 20/04, 20u
Locatie: ’t Uilekot Herzele
Inkom adk: € 5 of combikaart twv € 20. 

De combikaart Lezen in de Lente is geldig op alle activiteiten. Het literair festival Lezen in de Lente heeft in het jaar 2017 het thema ‘Alles moet weg’.

Het volledig programma via www.lezenindelente.be.

Datum: 

donderdag, 20 april, 2017 - 20:00 to 22:00