Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
1 + 13 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Peter Holvoet-Hanssen op de Herzeelse kermis

Peter Holvoet-Hanssen is een Vlaams dichter. Hij was van 2010 tot 2011 stadsdichter van Antwerpen. Hij debuteerde in 1998 met de dichtbundel Dwangbuis van Houdini. Hiervoor ontving hij in 1999 de Vlaamse Debuutprijs.

Van intieme en complexe gedichten tot klinkende gedichten die je kan (mee-)zingen. Met een ongebreidelde energie trok hij de stad en de districten in, op zoek naar de stem van de stadsbewoners, naar zielsverwanten en reisgezellen, om samen met hen te dichten. Kenmerkend aan Stadsdichter Peter Holvoet-Hanssen is tot slot zijn aandacht voor bedreigd groen en erfgoed. Zijn zorg voor bedreigd groen komt heel expliciet aan bod bij het boomgedicht De Vertelboom, maar loopt als een rode draad door al zijn gedichten.

Tijdens Poëzieweek 2017 lanceerde hij met het Vlaams Fonds voor de Letteren ipv de oudere Gedichtendagessays een originele 'sporentocht' doorheen de poëziegeschiedenis, een inspirerende oproep om poëzie als een traject ook in scholen mee te nemen doorheen het jaar en niet enkel rond de Poëzieweek. De vouwbare (!) schatkaart (ism tekenaar Brecht Evens) heet 'Wereld van de Poëzie in kaart. 1/300.000 Het Land van Music-Hall' (Uitg. Polis) en wordt op duizenden ex. verspreid in B en NL terwijl Peter H.-H. het land doorkruist om jong en oud hiervoor te begeesteren.

Peter verbergt zich in een kotje op de Herzeelse Groenlaan en nodigt de voorbijgangers uit om een paar minuten in stilte naar zijn poëzie te luisteren.

 

Datum: Zon. 16/04, 16u
Locatie: Kermis, Groenlaan Herzele
Gratis

De combikaart Lezen in de Lente is geldig op alle activiteiten. Het literair festival Lezen in de Lente heeft in het jaar 2017 het thema ‘Alles moet weg’.

Het volledig programma via www.lezenindelente.be.

 

=> Foto 'Peter Holvoet-Hanssen': © paulvreeker@unitedphotos.nl

Datum: 

zondag, 16 april, 2017 - 16:00 to 18:00