Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
1 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Willie Verhegghe & Wielerexpo

’t Uilekot neemt in naam van Lezen in de Lente deel aan Herzele Dorp van de Ronde. Je kan ons de hele dag vinden in een tentje op de Groenlaan én in ons eigen café (Groenlaan 39).

10u tem 17u: wielerexpo & drankjes – tentje Groenlaan
’t Uilekot staat op deze dag met een tentje in het Rondedorp. In deze tent kan je naast een lekker kLetterbier of fruitsap ook genieten van een aantal museumstukken die wij hebben geselecteerd in het Wielermuseum Roeselare. Er zijn bustes, wielertruien en oude wielerfoto’s te bekijken. Om 10u30 gaan we samen met Willie Verhegghe naar ons café (maar de expo blijft bemand en is ook dan te bezichtigen). Gelijktijdig loopt er een wedstrijd rond namen van bekende coureurs die aan de vensters van de gebouwen van 't Uilekot hangen. Deelnameformulieren zijn te verkrijgen via onze stand op de Groenlaan of in ons café.

10u30 – 11u30: Willie Verhegghe (wielerdichter), café ‘t Uilekot, Groenlaan 39.
Willie Verhegghe is een sociaal geëngageerd dichter, combineert parlandostijl met maatschappijkritische blik. Hij is door het gemeentebestuur van Ninove op Gedichtendag 2004 benoemd tot stadsdichter voor een periode van twee jaar. Hij schreef over de mijnramp in Marcinelle en over de oorlog in Vietnam. Ook het leven van de mentaal gehandicapte medemensen werd verschillende keren behandeld in zijn werk. Hij recenseerde voor De Morgen, Poëziekrant en Ons Erfdeel.
Verhegghe publiceerde ook meerdere dichtbundels over de wielersport. Zijn wielergedichten genieten brede bekendheid en prijken ook op de legendarische Muur van Geraardsbergen. Daarmee is Verhegghe de belangrijkste Nederlandstalige wielerdichter. Verhegghe is behalve dichter ook toerfietser en wielerliefhebber. Ook in ons café zijn (nog 2 weken) wielerstukken te bekijken.
=> Inkom: €5 (of combikaart twv €20, geldig op alle activiteiten van Lezen in de Lente).

Deze activiteit kadert in het literair festival Lezen in de Lente en heeft de steun van Gemeente Herzele.

Datum: Zon. 02/04, 10u30
Locatie: Rondedorp & 't Uilekot, Groenlaan, Herzele. 
Inkom adk: € 5 of combikaart twv € 20. 

De combikaart Lezen in de Lente is geldig op alle activiteiten. Het literair festival Lezen in de Lente heeft in het jaar 2017 het thema ‘Alles moet weg’.

Het volledig programma via www.lezenindelente.be.

Datum: 

zondag, 2 april, 2017 - 10:00 to 17:00