Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
2 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

De Groote - Faes Duo

Ben Faes (contrabas) en Bruno De Groote (elektrische gitaar) vonden elkaar als geestesgenoten en gooien het roer nu radicaal om. Als instrumentaal duo houden ze vooral de blik naar zichzelf gericht om zonder enig compromis hun authentiekste artistieke ei aan de wereld kenbaar te maken. Ze putten daarbij met liefde uit hun enorme bagage en laten dit alles met schijnbaar gemak en ontembaar plezier samenvloeien tot hun hoogstpersoonlijke vormgeving aan de Vlaamse-Belgische- internationale hedendaagse muziek.

Door hun intense aanraking met de meest diverse muzikale stromingen gecombineerd met de ons allen aangereikte diversiteit van het youtubetijdperk, zijn hun muzikale invloeden zowel quasi ontelbaar als onlosmakelijk tot één geheel verweven: Chopin, Beethoven en Bach; Thelonious Monk, Charlie Christian, Django Reinhardt; Albert Ayler en Ornette Coleman; hedendaagse Amerikaanse pioniers als Marc Ribot, Bill Frisell of Jason Moran; Franse musette, Ierse folk, Caribische lichtvoetigheid en Joodse klezmer gaan hand in hand alsof de geschiedenis, de toekomst en de vier windstreken altijd al één creatieve broedplaats zijn geweest die niet per se een eclectische benadering vereisen.

Het De Groote – Faes Duo gaat ook compositorisch op hun tippen staan: melodie is steeds het belangrijkste uitgangspunt, wat hen bijwijlen zowat de toegankelijkheid van een popgroep verschaft. De meeste nummers zijn ook harmonisch en structureel stevig gearrangeerd en verhogen de herkenbaarheid, maar het impro aspect en het deconstructieve karakter van de uitvoeringen zorgen voor spannende weerhaken en dagen de luisteraar uit. Is het een politiek-filosofisch statement te noemen of toch een louter artistieke uiting van deze twee brave zielen – in deze tijden van vervreemding, polarisering, versplintering, smeden zij een hechte samenwerking en gaan zij toch vooral – anders dan de mainstream geworden stereotypen van de hedendaagse westerse muziek – voluit voor schoonheid, harmonie en overgave.

Het nieuwe repertoire klinkt vaak verrassend, rauw en energiek. Met hun  onvoorwaardelijke bevlogenheid creëren ze fluweel voor het oor dat krast in de ziel. De Groote - Faes Duo is een plaats waar de tijd trager loopt - two little boys play            their symphony!

Quote Betrand Flamang, Gent Jazz 2015: "De lunchconcerten in Restaurant Lof van het Sandton Grand Hotel Reylof Gent, met als uitschieter het duo De Groote-Faes, hebben inmiddels ook een vast publiek gewonnen."

Een verraste luisteraar : ”Het geneest veel…”.

Inkom: €9 (leden €7).

Datum: 

zaterdag, 28 januari, 2017 - 21:00 to 23:00