Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
3 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Miriam nieuwe EVS-vrijiwilliger

Hallo, ik ben Miriam en ik doe mee aan het programma EVS (European Voluntary Service). Ik doe dit in België bij vzw ’t Uilekot. EVS  is een kans die de Europese Unie geeft aan jongeren van 18 tot 29 jaar om ervaring op te doen in het vrijwilligerswerk in het buitenland. Voor de deelnemers is dit kosteloos.

Nu doe ik in ’t Uilekot verschillende zaken zoals bureauwerk, de promotie van activiteiten, het onderhoud en het openhouden van de winkel Eco & Fair en het café.

Deze zomer legde ik succesvol mijn laatste examens af. Ik volgde eerst een wetenschappelijke richting aan de hogeschool; die bestond vooral uit chemie, fysica, biologie en wiskunde. Na deze twee jaren besefte ik dat ik eigenlijk meer geïnteresseerd ben in humane en sociale zaken. Ik besloot dan de richting ‘Internationale Relaties’ te volgen, waarin ik vakken kreeg zoals economie, recht, internationale relaties, Frans, Engels en Duits.

Ik ben 19 jaar geleden geboren in Italië en woon er al heel mijn leven. Via mijn ouders heb ik Tunesische roots, waardoor ik ook Arabische taal en cultuur ken. In Italië woonde ik in de stad Trento, gelegen in het uiterste noorden, dichtbij de grens met Oostenrijk.

Ik heb gekozen om aan EVS mee te doen om verschillende redenen: de wereld ontdekken, de manier van leven leren kennen van inwoners van andere landen, andere culturen en denkwijzen ontdekken, etc. Ik geloof sterk dat we allemaal deel uitmaken van een groot land: de Aarde! Naar mijn mening is het absurd om te denken dat onze leefwereld gelimiteerd moet zijn tot enkel onze staat, onze streek, onze stad, ons dorp, etz.

Naast het ontdekken van de wereld heb ik ook nog andere interesses. Ik hou van muziek en speel zelf ook al een tijdje drum en gitaar. Zingen doe ik graag en veel, maar stiekem droom ik er vooral van om elektrische basgitaar te leren spelen.

Ik luister naar vrijwel elk genre van muziek, maar vooral naar alternatieve metal zoals: Tool, Puscifer en A Perfect Circle. Ik hoor ook graag roots reggae, dubstep en experimentele rock. Het belangrijkste voor mij is dat de muziek iets met je doet, eender welk genre het is.

Ook hou ik van schrijven en dan vooral poëzie en kortverhalen. Waarschijnlijk komt dit doordat ik zelf veel lees: ik ben een fan van Italiaanse, Franse en Engelse literatuur.

Ik haat stereotypen, daarom gebruik ik ook geen labels om mezelf te omschrijven hoe of wie ik ben. Ook al is er tegenwoordig het algemene idee in onze samenleving om mensen te ’labelen’. Als je dit niet doet, dan hoor je zogezegd niet bij de groep. Het is soms triestig: we worden allen uniek geboren maar sterven allemaal als dezelfde.

Na verlopp van tijd en geworstel met mijn eigen gedachten kwam ik tot dit inzicht: de enige manier om van de harde realiteit te ontsnappen is door te doen wat je echt wil doen, met de gedachte in je hoofd dat je dit leven verdient en dat het aan jou is om erover te beslissen.

Sinds een jaar en een half ben ik onafhankelijk van mijn ouders en daarom heb ik ook beslist om dit vrijwilligerswerk hier te doen. Momenteel ben ik ook op zoek naar een parttime job als babysitter of iets dergelijks om mijn onafhankelijkheid hier te kunnen behouden. Dus mocht je iemand kennen of zelf interesse hebben, mag je me gerust contacteren.

Ik weet nog niet hoe mijn ervaring hier verder zal zijn, maar dat is dan ook het plezier van het leven!

Miriam Yahia

Tags: