Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
6 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

ZOTTEGEM: BIERHAPPENING

De feestzaal van de Bevegemse Vijvers toveren we om tot een gezellige bedoening waar heel wat minder gekende bieren kunnen geproefd en gewaardeerd worden. Iedereen is welkom van jong tot oud. Een handige bierlijst maakt je wegwijs in het ruime aanbod van de verschillende bieren. De brouwer zelf of hun vertegenwoordiger zullen je graag te woord staan. En als het bier je bevalt kan je het aankopen op de stand zelf.

Proeven doe je met een BLESglas van 15 cl, waarvoor je een waarborg van 3 euro betaalt. Dit bedrag krijg je terug bij inlevering van het intacte glas. Je kan elk bier proeven aan de prijs van 1 euro dmv jetons.

 
Wat valt er dit jaar te beleven ?

  • Lekker Ding Tripel kan er van het vat geproefd worden.
  • We verwachten 22 brouwerijen die ons verwennen met 73 verschillende bieren waarvan 41 van het vat. Dat zijn heel wat tapinstallaties, togen en frigo's...
  • Er zijn speciale, unieke hapjes te verkrijgen: BLESkaas met komijn, BLESkop met ons nieuw bier, schoteltjes met kaas of salami, mattentaartjes, belegde broodjes, droge worsten,...
  • Je kan je lidmaatschap van BLES vernieuwen waarbij je gratis 2 jetons ontvangt.
  • D.m.v. een projectie tonen wij de bezoekers dia’s van de verschillende afgelopen activiteiten.
  • Doorlopend tombola, altijd mooie bierprijs!
  • Je kan je favoriete bier aankopen op de stand ven de brouwer zelf.
  • Gezelligheid.

BLES heeft respect voor BOB! Bier drinken doe je met verstand. Dus: Laat je rijden!  

Wij zorgen voor frisdrank, koffie en allerhande hapjes. En ook hier experimenteert BLES.

BLESkaas: een unieke jonge kaas, samengesteld door BLES, waarin deze keer komijn werd verwerkt. Dit geeft een ietwat aparte smaak maar dit zal de bierliefhebbers zeker kunnen bekoren. Deze werd ontworpen in de Michaelshoeve te Michelbeke in samenwerking met bestuurslid Bart Carrijn.

BLESkop: Steeds weer is er echte Zottegems Uufflakke of kortweg kop. Deze is speciaal bereid met het nieuwe BLESbier Lekker Ding Tripel (door Voeding – Slagerij Mons uit Zottegem).

Ook andere hapjes zoals kaas- en salamischoteltjes, hotdogs, belegde broodjes, droge worsten, mattentaarten … zijn aanwezig.

Iedereen die het bier een warm hart toedraagt kan lid worden van BLES en steunt zo de Belgische Biercultuur. Het lidmaatschap van BLES en Zythos samen bedraagt 20 euro/jaar. Hiervoor krijg je korting op al onze activiteiten, 4 maal ontvang je ons tijdschrift BLES-uur, 4 maal ontvang je het tijdschrift “De Zytholoog” van de vwz Zythos.

Natuurlijk hopen we ook veel nieuwe leden aan te trekken. Samen zijn we sterk om de biercultuur in ere te houden. Wie lid wenst te worden van BLES of zijn lidmaatschap wenst te hernieuwen, doet dit best tijdens de Bierhappening Zij krijgen er 2 gratis consumptiebonnen bovenop.

Wij, de BierLiefhebbers van de EgmontStede, vinden het Belgisch gerstenat belangrijk en wij ijveren ervoor dat de Belg bewust wordt van onze nationale trots en de grote verscheidenheid ervan. Aan het publiek vragen wij om de uitdaging aan te gaan om te durven eens een ander, minder gekend bier te proeven en dat op één plaats. Dit werd mogelijk dank zij de vele brouwerijen die spontaan hun medewerking verlenen aan deze manifestatie, waarvoor onze welgemeende dank.

Johan De Vleeschouwer

Gepubliceerd door: 

Tags: