Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
4 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Ignace Pollet en Geert Van Iseghem

Ignace Pollet doet aan het HIVA-KULeuven onderzoek rond Noord-Zuid issues. Enerzijds is er het onderzoekswerk dat Ignace aan het Hoger Instituut voor de Arbeid (van de KUL) reeds jarenlang verricht over ontwikkelingssamenwerking, anderzijds heeft hij enkele jaren geleden de roman ‘Kaffa’ gepubliceerd waarin hij de rol van westerse hulp in de derde wereld uitwerkt in een boeiend verhaal. In De Wattenfabriek vertelt hij over dit boek en hoe hij er is toe gekomen. Hierna haalt hij een specifiek thema uit het boek naar boven, namelijk dat mensen soms om sociale of opportunistische redenen in de ontwikkelingssamenwerking belanden. Dat is zowel een risico als een kans, zowel voor hen als voor de ontwikkelingssamenwerking (draagvlak, ervaring van solidariteit, mate van impact in het Zuiden). Dit brengt ons dan bij de vele facetten van ontwikkelingssamenwerking (link met politiek, met instituties, met beheer van fondsen) en bijzonderlijk de discussie rond de vierde pijler (zijnde alle privé-initiatieven).

Hierop aansluitend brengt stichtend lid Geert Van Iseghem het verhaal van Benefiet Haïti, een vierde pijler organisatie. Begin 2015 staken enkele vrienden en familieleden van Geert de koppen bijeen en legden de basis voor de vzw Benefiet Haïti. Hun doel is hulp te bieden aan de kansarmen en hun te ondersteunen in de ruimste zin van het woord. Ze zetten voornamelijk in op onderwijs en in de materiële ondersteuning van zij die de opleidingen voorzien… want 6 jaar na de grote aardbeving is de hulpvraag in Haïti nog pertinent aanwezig.

’t Uilekot ism Wattenfabriek, GROS Herzele (Herzeelse adviesraad voor Ontwikkelingssamenwerking) en Benefiet Haïti.

Datum: Don. 21/04, 20u

Locatie: Wattenfabriek, Solleveld, Herzele

Inkom adk: € 5 of combikaart twv € 20.

De combikaart Lezen in de Lente is geldig op alle 17 activiteiten en te koop in Bibliotheek Herzele of hier. Het literair festival Lezen in de Lente heeft in het jaar 2016 het thema ‘Geloof’, met als baseline “Er is iets, desondanks, dat bestaat”. Volledig programma via www.lezenindelente.be

Datum: 

donderdag, 21 april, 2016 - 20:00 to 22:00