Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
4 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Chris de Stoop - Dit is mijn hof

Chris de Stoop is auteur en journalist. Zijn debuut Ze zijn zo lief, meneer (1992), over een bende vrouwenhandelaars, veroorzaakte grote beroering in binnen- en buitenland. In 2004 ontving hij voor Zij kwamen uit het Oosten de publieksprijs van de Gouden Boekenuil. Vijftien jaar geleden trok De Stoop zich al een jaar terug in het polderdorp Doel, dat moest wijken voor haven en industrie. Hij schreef er zijn boek De bres. ‘Het is zijn betrokkenheid die De bres tot een meesterwerk maakt,’ schreef auteur Hans Warren toen.

Op deze avond in ’t uilekot stelt hij zijn nieuwe boek ‘Dit is mijn hof’ voor. De Hedwigepolder, de beroemdste polder van de lage landen, schrijlings op de Zeeuws-Vlaamse grens, moet en zal onder water worden gezet. De polder is symbool geworden voor het oude boerenland dat moet wijken voor nieuwe natuurgebieden. Dit raakt de bevolking diep in de ziel.

Schrijver Chris de Stoop, boerenzoon uit de streek, keerde terug naar de ouderlijke hoeve die van de ene op de andere dag leeg is komen te staan. Terwijl hij de boerderij bestiert, kijkt hij naar het veranderde landschap om zich heen. Hij is zo iemand die nog in vervoering kan raken van een mooi gevormde koe. Hij kan nog lyrisch worden van een vers geploegde akker. Hij kijkt terug op het boerenleven dat het land maakte tot wat het was, duizend jaar lang. En hij kijkt met verbijstering naar het geradbraakte land dat het geworden is.

Een aangrijpend, persoonlijk relaas over het ellendige verdwijnen van de boeren, wat zich nu overal in Europa voordoet, maar nergens zo schrijnend als hier.

Datum: Don. 07/04, 20u00

Activiteit ism vzw Climaxi.

Locatie: ’t Uilekot, Groenlaan 39, Herzele.

Inkom adk: € 5 of combikaart twv € 20.

De combikaart Lezen in de Lente is geldig op alle 17 activiteiten en te bestellen bi de lokale organisator of hier. Het literair festival Lezen in de Lente heeft in het jaar 2016 het thema ‘Geloof’, met als baseline ‘Er is iets, desondanks, dat bestaat’. Volledig programma via www.lezenindelente.be

Datum: 

donderdag, 7 april, 2016 - 20:00 to 22:00