Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
12 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

ZOTTEGEM: RUILTOCHT ZONDER GRENZEN

Op zaterdag 13 oktober om 14 uur komen we samen op het marktplein van Zottegem. Van daaruit zullen we onze ruiltocht starten. Gewapend met een duidelijke beschrijving van hun respectievelijk traject zullen de deelnemers in groepjes van deur tot deur gaan om voorwerpen te ruilen. Ze zullen goed herkenbaar zijn in een t-shirt dat het logo van onze actie draagt. Dit t-shirt mag iedereen na de ruiltocht houden. Eens terug op de markt krijgt elk nog een gratis oxfamsapje aangeboden. Veel deelnemers zullen kinderen zijn en deze zullen begeleid worden door een volwassene. We zijn nog dringend op zoek naar een hoop gedreven mensen die de kinderen willen steunen en bijstaan op hun tocht. Het zou dus erg leuk zijn mocht ook u deelnemen. Het einde van de ruiltocht is rond 18u voorzien. 

WAT IS HET DOEL VAN DE RUILTOCHT ZONDER GRENZEN?

Alle schatten en curiositeiten die we samen vergaard hebben, zullen we aanbieden op eBay. De opbrengsten zijn integraal voor Oxfam-Solidariteit, Greenpeace en Plan België. Maar er is meer: we willen extra bekendheid geven aan voorvermelde organisaties en hun doelstelling beschrijven aan alle Zottegemse kinderen. Dit doen we door in elke schoolklas in Zottegem een korte uitleg te geven rond ontwikkelingssamenwerking. We willen aantonen dat we als groep heel veel kunnen betekenen voor hen die ons nodig hebben.

EN HOE GAAN WE DAN VERDER?

Op Zaterdag 27 oktober om 15 uur organiseren we een groot slotevenement in het Ontmoetingscentrum in Sint-Goriks-Oudenhove dat voor iedereen gratis toegankelijk is. Daar houden we een officiële veiling van alle niet-verkochte voorwerpen op eBay. Clowns zorgen voor de ontvangst, er is een schminkstand en er worden spelletjes georganiseerd. Een coverband, de Teachers-Band zorgt mee voor de animatie en onze kinderen zullen samen een groot kunstwerk scheppen, als teken van hun engagement en samenhorigheid. Oxfam-Solidariteit, Greenpeace en Plan België zullen actief met een stand aanwezig zijn om u te woord te staan. We hopen dat velen zullen helpen om onze droom waar te maken. Zonder jullie kunnen we dit niet, daarom heten we jullie heel hartelijk welkom op beide data. We weten dat jullie zullen bijdragen tot het succes van dit project!

Cedric Goossens

Gepubliceerd door: 

Tags: