Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
1 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Infovergadering hulpacties vluchtelingen

Via deze weg wenst ’t Uilekot de mensen te bedanken die toiletgerief, mannenkledij of tenten hebben binnen gebracht voor de vluchtelingen in Calais. We hebben allereerst al het ingezamelde materiaal gesorteerd, soort per soort. Hierna zijn er 2 vrijwilligers met een volle auto en aanhangwagen naar Calais gereden en hebben ze het materiaal afgegeven aan de plaatselijke organisaties (NGO’s), die zorgen voor de persoonlijke bedeling. Ook eind september zijn 2 vrijwilligers naar Calais gereden met bruikbaar materiaal, voornamelijk warme mannenkledij, aangezien er daar vooral mannen verblijven en de winter bijna voor de deur staat.

Zijn er nog initiatieven in en rond Herzele? Wordt er aanvullend of eerder overlappend gewerkt? Hoe is de situatie in Calais momenteel? Verleggen we de focus (ook) naar België? Zo ja, zijn er al inzamelpunten in de buurt? Wat zijn de verschillende, reeds bestaande initiatieven? Kunnen we structureel iets betekenen? Zin om persoonlijk de handen uit de mouwen te steken, maar weet je (nog) niet hoe of waar? We beleggen met alle geïnteresseerden een (info)vergadering, zodat we met elkaar allerlei kunnen uitwisselen. Hartelijk welkom op donderdag 22 oktober, om 20u in ’t café van ’t Uilekot. Adres: Groenlaan 41, Herzele.

We hebben ook bewustmakingsmateriaal van Vluchtelingenwerk (o.a. vensterbanners ‘Gastvrije Gemeente’) in ons café liggen. Neem het mee en verspreid het aub!

Meer info via ons contactformulier of 053/62 64 36.

Datum: 

donderdag, 22 oktober, 2015 - 20:00 to 22:00