Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
7 + 13 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Gratitude Trio

'Alive' is de nieuwe release van Gratitude Trio. Deze jazzgroep ontstond in mei 2010 tijdens de Brussels Jazzmarathon als een 'carte blanche' van Louis Favre (Egon, Selah Sue) toen hij Alfred Vilayleck (KOA collectief, Serge Lazarévitch 5tet, Melquiadès 4tet + Julien Lourau) uit Montpellier en de Belgische gelauwerde saxofonist Jeroen Van Herzeele (Mik Mâäk, Jeroen Van Herzeele Quartet, Greetings from Mercury) uitnodigde. Het gevoel en de chemie was zo intens dat Gratitude Trio een feit werd. Waarom de naam Gratitude? Omdat de muzikanten dankbaar zijn voor de muziek van de grote meesters, maar ook hun families, vrienden en de ongelofelijke schoonheid van de natuur.

Gratitude bracht in 2012 een eerste opname uit op het Gentse el NEGOCITO Records label, bestaande uit composities van Jeroen Van Herzeele, Louis Favre en Alfred Vilayleck en vrije improvisaties. Ondertussen heeft deze gedreven groep vele concerten gespeeld in grote en kleine zalen, in binnen- en in buitenland, en gewerkt aan een nieuw repertoire dat een evoluerende, zichzelf bevragende, alsook een verder rijpende groep toont. Bovendien werd Gratitude Trio verkozen om samen met Aka Moon en Bert Joris in de bekende Porgy And Bess Jazzclub van Wenen Toots Thielemans te eren.

De cd 'Alive' is een live opname van nieuwe stukken die afwisselen tussen verschillende dynamieken en sferen; soms eerder luid, energetisch, met polyrhythmes en sterke grooves of een andere keer eerder fragiel en lyrisch, ballades vanuit een combinatie van gevoelens en emoties. De muziek vaak van de hand van Jeroen Van Herzeele brengt als powertrio op 'Alive' een energie van het loslaten, niet erg conceptueel of rigide met een vleug Led Zeppelin erdoorheen. En de geest van Coltrane is nooit verweg.

Inkom: 5€ leden 't Uilekot - 7€ niet-leden.

Locatie: 't Uilekot, Groenlaan 41, 9550 Herzele. Zitplaatsen reserveren kan hier of via 053/62 64 36.

Deuren: 20u, start concert: 21u. 

Beluisteren kan je hier:

Datum: 

zaterdag, 28 november, 2015 - 21:00 to 23:00