Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
3 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Hommage aan Georges Brassens (t.v.v. 't Uilekot) te Zwalm

"Gezien de anarchistische inslag, de eigenzinnigheid en de 'stoute mond' van Brassens draagt vzw Curieus Zwalm deze voorstelling op aan de noodlijdende vzw 't Uilekot in Herzele. Na 41 jaar maatschappijkritische werking is de vereniging sinds begin dit jaar al hun jongerensubsidies kwijt. Ze worden door de overheid buitenspel gezet, maar hebben geen zin om te plooien. De voorbije jaren heeft ’t Uilekot actiebewegingen gesteund door mee te mobiliseren voor betogingen, mensen een podium te geven of door ze daadwerkelijk te steunen. Nu is het hun beurt om met de bedelzak rond te gaan. En dit is bij Curieus Zwalm en andere links-kritische krachten niet in dovemansoren gevallen. De volledige opbrengst van dit concert gaat dan ook naar ’t Uilekot!"

Op zaterdag 31 oktober 2015 organiseert Curieus Zwalm een benefietvoorstelling ten voordele van de werking van vzw 't Uilekot. Het is een avondvullende hommage aan de Franse chansonnier Georges Brassens gebracht door het Gents muzikaal kwartet ‘Les Pornographes’:  Eli De Heem (zang), Eline Duerinck (cello), Brecht Ranschaert (gitaar) en Joshua Dellaert (contrabas). 

Ondanks een moeizaam debuut groeide Georges Brassens (1921 – 1981) uit tot een van de populairste auteurs en vertolkers van het Franse chanson. De liedjes van de tedere, eigenzinnige anarchist waren in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw zeer controversieel. Hij stak de draak met de kleinburgerlijke normen en waarden van die tijd. Hij neemt het, met vaak magistrale woordkeuzes, op voor mensen die traditioneel door het publiek geminacht wordt. Hij schreef over ontrouw, over de dood, over God de Vader en de hemel. Ook al was hij antiklerikaal, hij kwam op voor de dorpspastoor die een mis voor een gehangene opdroeg. Net voor zijn dood kreeg hij kritiek omdat hij nooit een lied tegen de Frans-Algerijnse oorlog schreef. Hij schreef daarop, eigenzinnig als hij was, een lied tegen het protestlied. Hij stierf voordat dit lied kon worden opgenomen. Zijn vriend Jean Bertola heeft het geïnterpreteerd op een plaat die na zijn dood is uitgegeven.

De voorstelling start om 20 uur (deuren 19u30), benefiettickets kosten in voorverkoop 12 euro.

Reserveren kan enkel via curieus.zwalm@curieus.be (enkel na overschrijving op rekening BE42 973134279154 van Curieus Zwalm is de reservering definitief, kaarten liggen dan aan de ingang).

Locatie: Kerk van Sint-Denijs-Boekel, Vredesplein 26.

Deuren: 19u30, start voorstelling: 20u.

 

Datum: 

zaterdag, 31 oktober, 2015 - 19:30 to 23:00