Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
7 + 12 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

GEMEENTE VERBIEDT KETTINGZAGEN IN DHOPPEBOS.

Eerder was al duidelijk dat de stortbons zich aan het indekken was door de enorme hoeveelheden reserves en cash die in verschillende firma's verborgen zaten te laten verdwijnen.

Door het ontbreken van een stringente Waalse boswetgeving en een eigenaardige interpretatie hiervan door sommige overheidsdiensten, kreeg Marcel Fort het gedaan om zonder vergunning zijn gang te gaan, dit onder het mom van een noodzakelijk onderhoud.

Tientallen massieve beuken neerhalen heeft evenwel niks te zien met onderhoud. Zie o.m. de foto's in onze fotogalerij.

Het gemeentebestuur van Flobecq heeft nu unaniem besloten om het gebruik van kettingzagen te verbieden in Natura 2000 gebieden e.a. tussen maart en september. De gemeente stelt een eigen ambtenaar aan om PV’s op te maken. In het verleden bleek immers ook dikwijls dat de agenten van de lokale politiezone die niet als hun taak beschouwden.

Het Comité P, dat de controle doet over de verschillende politiediensten, rond op dat vlak trouwens een onderzoek af. Op het eerste zicht vallen hier weinig spectaculaire resultaten te verwachten omdat men er van uit gaat dat de lokale politie niet over de juiste opleiding beschikt om dit soort van complexe problemen aan te pakken. Op zich zet zo een onderzoek wel één en ander in beweging en is het goed dat vb. een aantal ambtenaren van milieu- en bosadministraties aan de tand gevoeld werden.

Het gemeentebestuur eist voor de rechtbank van Doornik eveneens het herstel in de oorspronkelijke toestand van Dhoppebos. Deze eis verplicht de rechtbank eveneens zich uit te spreken over de grond van de kwestie: is dit een onderhoudskap of niet.

Het comité Fo(e)rt(e)-Fo(u)rt(e) wenst het gemeentebestuur van Flobecq proficiat met deze maatregelen en hoopt dat nu een definitief einde gesteld wordt aan de misbruiken van Fort in Dhoppebos en omgeving. De terreur heeft lang genoeg geduurd, het wordt tijd dat deze bijzonder waardevolle omgeving terug kan ademen en zich toeristisch kan ontwikkelen. Wij vragen het gemeentebestuur om ook op lange termijn deze koers voort te zetten en de post-septemberperiode voor te bereiden.

Het comité kijkt benieuwd uit naar de reactie van de rechtbank in Doornik, waar de klachten zicht de laatste jaren zonder gevolg opstapelen. Hopelijk doet de aanstelling van een nieuwe procureur aldaar een frisse wind waaien die de stortluchtjes uit de omgeving van vrouwe Justitia verdrijft.

Gepubliceerd door: 

Tags: