Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
5 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Herzele: Maand van de Strip

In de bibliotheek van Herzele loopt momenteel nog de maand van de strip. Tot eind mei kan je jezelf onderdompelen in strips, graphic novels enz...

De Tentoonstelling ‘Expo Graphic Novel’ kan je bekijken tot eind mei. De tentoonstelling bestaat uit 5 roll-up banners rond het genre ‘graphic novel’ en 44 van de belangrijkste graphic novels als inkijkexemplaar.
 
De Eerste Wereldoorlog in de Strip (over Odon, oorlogsdagboek van een IJzerfrontsoldaat en veel meer) is een voordracht over een in beeld gebrachte oorlogsdagboek op maandag 25 mei om 20u00 De oorspronkelijke bedoeling van Ivan Adriaenssens, één van de auteurs van de stopgezette jeugdstrip ‘Orphanimo!!’, was een verstripping van het integrale oorlogsdagboek van Odon van Pevenaege. Geen enkele uitgever bleek echter te willen investeren in de strip, die uiteindelijk een 130 bladzijden zou tellen. Als alternatief bracht uitgeverij Lannoo het originele dagboek van de eerste wereldoorlogssoldaat uit, gelardeerd met foto’s uit het archief van het In Flanders Fields Museum in Ieper, en tekeningen die Adriaenssens al had klaargestoomd voor zijn strip.  De tekenaar vertelt uitvoerig over het ontstaan van dit boek, maar gaat ook veel verder met een voorstelling van strips als 'Afspraak in Nieuwpoort' en 'Elsie en Mairi', strips die een andere kijk geven op de gruwel van WO1. Lezing door de bibliotheek, in samenwerking met de heemkundige kring De Hellebaard.
 
‘Zin en onzin van Graphic Novel’ gaat door op donderdag 28 mei om 20u00. Kurt Morissens is een bezige bij in stripland, met een aanstekelijk enthousiasme en een groot hart voor strip en stripauteurs. In 2012 kreeg hij de StripVOS als ‘verdienstelijk persoon voor de stripwereld'. De lezing schetst eerst de geschiedenis van de graphic novel, diept de term uit (vorm, kleurgebruik, inhoud), zet de belangrijkste strips uit de geschiedenis van het genre op een rij, fulmineert tegen het commerciële gebruik van de term en geeft tips mee.
 
Tot 30 mei is er een inkleurwedstrijd. In de jeugdbib zijn verschillende kleurplaten beschikbaar die kinderen kunnen inkleuren en indienen tot 30 mei. Vier gelukkigen zullen op 08 juni een strippakket ontvangen. Dezelfde dag sluit de maand af met een Ruil- en tweedehandsbeurs. Alle stripliefhebbers zijn welkom op deze ruil- en tweedehandsbeurs. Inkom is gratis
Reserveer een standplaats via herzele@bibliotheek.be
 

Tags: