Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
10 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

FORT START BOSGUERILLA

Spaque stuurde Fort een brief met een beschrijving van de opgelegde saneringswerken: Stabiliseren van de verkeerd versterkte talud om nieuwe verschuivingen van het stort op lange termijn te vermijden.  Het afvalwater verzamelen en zuiveren. Een gedeelte van het stort inkapselen en draineren: het oudste en meest vervuilde gedeelte heeft geen enkele drainage of overkapping. Het stort ontgassen.

De totale kostprijs van de sanering wordt op 23 miljoen euro geschat. Indien de uitbater de sanering weigert, dan wil de Waalse Gemeenschap de werken zelf uitvoeren en de kosten recupereren langs gerechtelijke weg.

Marcel Fort reageert op zijn wel bekende manier: Hij stelt zijn patrimonium veilig door het te splitsen en maakt er een sport van om de zoveel dagen een aantal oude beuken neer te leggen midden in het habitatgebied.

Burgemeester Mettens (PS) probeerde al een aantal keren de werken stil te leggen maar ving telkens bot. Fo(e)rt-Fo(u)rte wil dat de aanslag op het Natura 2000 gebied stopt en vraagt de gemeenteraad van Flobecq een gemeentelijke kapvergunning op te stellen die de bosguerilla van Marcel Fort kan stoppen.

Foto's 

Gepubliceerd door: 

Tags: