Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
10 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Les Guitares Magiques

Magische muziek. Niets meer, niets minder. Twee meesters van de slidegitaar besluiten om op zoek te gaan naar de muziek van de vroege slidevirtuozen uit het Interbellum. Ze ontdekken een wereld van betoverende muziek die zo goed als verloren is gegaan.

Raf “Lazy Horse” Timmermans (Flip Kowlier, Guido Belcanto, Eva De Roovere, Willy Willy, Elmore D) en Gijs Hollebosch (Kris de Bruyne, Neeka, Lieven Tavernier, Olla Vogala, HT Roberts) worden alom geroemd als inventieve snarenwonders. Doorgaans begeleiden ze singer-songwriters. In 2012 ontmoeten ze elkaar tijdens een opname voor Nekkafinalist Pickin’ Daddy en spelen een aantal concerten. Hun passie voor slidegitaar en bewondering voor elkaars gitaarspel leidt tot een hechte nieuwe samenwerking. Raf vraagt zijn goede vriend erbij, de uitstekende contrabassist René Stock (The Electric Kings, Junior Watson, James Harman, Roland, Willy Willy) en zo ontstaat het trio Les Guitares Magiques.

De muziek zelf is wonderlijk! Les Guitares Magiques brengen Hawaiiaanse muziek uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. Deze stijl was in die tijd ontzettend populair en erg wijdverspreid. Op het programma staan bloedmooie Hawaiiaanse instrumentale blues, jazz en swing, een Argentijnse tango, een Cubaanse wals en de muziek van de Europese slidevirtuoos Gino Bordin.

Inkom: vrije bijdrage

Locatie: café 't Uilekot, Groenlaan 41, 9550 Herzele.

Deuren: 20u, concert: 21u. Zitplaats reserveren is aangeraden via ons contactformulier.

 

 

Datum: 

zaterdag, 27 juni, 2015 - 21:00 to 23:00