Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
17 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

DVD over jongeren en crisis: 'Friet, dat is feest'

vzw 't Uilekot maakte in samenwerking met partners en met de steun van Youth in Action de DVD ‘Friet, dat is feest’. In deze film hebben een twintigtal jongeren het over hun toekomst en de crisis, een film over werk, werkloosheid en werkkansen. Zowel de economische als de ecologische crisis komen aan bod. 

Een 20 tal Belgische en Franse jongeren bekijken hun eigen positie en gevoelens tegenover de huidige ecologische, economische en sociale crisis. Het zijn jongeren uit verschillende gemeenschappen: ze komen uit Vlaanderen, Wallonië en het Noorden van Frankrijk. Een uitgebreide delegatie migrantenjongeren uit Ronse werkte samen met anderen uit Doornik, Brugge, Gent, Herzele enz. Ze leerden mekaars leefwereld kennen en discuteren samen over hun toekomst en de crisis.

Ze werkten meer dan een jaar intens samen, over grenzen en verschillen heen, in weekend-workshops waarin we leerden filmen, monteren en videoclips maken.

In deze aangrijpende reportage leggen jongeren hun hart bloot. Ze uitten hun twijfel tegenover de toekomstkansen op de arbeidsmarkt en analyseren de maatschappij. Ze praten over hoe zij het leven zien en wat voor hun belangrijk is: familie, werk vinden, discriminatie, armoede. Sommigen getuigen kwetsbaar maar open over hun problemen: leven in armoede, werk verliezen…

Een film van 't Uilekot met begeleiding van Climaxi vzw en VAAK vzw en in samenwerking met Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen, Victoria deluxe, Verlin vers l'autre, Eco-Vie en EDA. Dit project en de aanmaak van de DVD was mogelijk door de steun van de Europese Gemeenschap - Youth in Action en Jint vzw. Het project telt liefst dertig medewerkers, cineasten, interviewers, monteurs etc… Een project dat mensen de ogen opent en een ideaal werkstuk als start voor een discussie rond het thema. De film is Nederlands-Frans gesproken en met ondertiteling.

Bekijk HIER alvast de trailer.

Je kan de film bestellen door 10 € over te schrijven op rekening van vzw ’t Uilekot: 001-0597918-86 (of 8€ zonder verzending). Meer info opvragen en/of een filmvertoning organiseren kan door info op te vragen via ons contactformulier.

Tags: