Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
1 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Feest van het Boek: auteurslezingen, boekenkramen & muziek

PROGRAMMA:

 

In april 2015 doen en deden auteurs en muzikanten hun ding rond het thema 'Morgenland', in kader van het literair festival Lezen in de Lente. Het thema 'Morgenland' is het land dat ’s morgens als eerste omgeploegd wordt en dat verwijst naar de toekomstige vruchten. Als stevige afsluiter organiseren we op 1 mei opnieuw het Feest van het Boek, een literaire dag waarin auteurs hun laatste telg voorstellen.

 

 

13 uur: BOEKENMARKT (buitenterrein) tem 18u

Op het buitenterrein zijn er een tiental tweedehandboekenkramen, alwaar je volop in kan snuisteren naar de boeken die jouw hartje begeren.  Met kramen van Boekhandel In Den Eenhoorn, Brugge, Francis Faes, Denise Van Giel, vzw ‘t Uilekot, Martine Wattez, Henri Grossfeld, Bernard Vandenbroere, Francoise Mahy, Mady Bauwens, ...

 

 

14 uur: JOHAN DE BOOSE INTERVIEWT KADER ABDOLLAH

Johan De Boose is een streekgenoot uit Zwalm die in de wereld leeft. Het grootste deel van zijn tijd brengt hij ergens door op de Balken of elders in Oost-Europa. Reizend doet hij inspiratie op voor zijn romans (o.m. de trilogie Het Vloekhout) waarmee hij o.m. de longlist van de Gouden Uil en de Cutting Edge prijs kreeg.

Kader Abdolah moest in 1985 Iran ontvluchten. Hij bestreed zowel de Shah als de Ayatollahs en kwam op de zwarte lijst te staan. Hij woont in Nederland en werd er columnist voor de Volkskrant, gastschrijver aan de universiteit van Leiden en een eredoctoraat aan die van Groningen. In Frankrijk werd hij als lid benoemd van de Ordre des Arts et des Lettres. In zijn laatste boek ‘Papegaai vloog over de IJssel’ laat hij doorschemeren er aan te denken naar Iran terug te keren. 

 

Twee ontheemde zielen in een interview.

 

15 uur: JEROEN THEUNISSEN

Met ‘Omwegen’ en ‘Onschuld' werkte Jeroen Theunissen zich de laatste jaren op tot een rijzende ster aan het Vlaamse auteursfirmament. Hij kwam terecht op de shortlist van de Libris Lireratuurprijs. Na de zomer verschijnt zijn dichtbundel ‘Hier woon je’ bij De Bezige Bij. De toekomst is deze bundel niet vreemd. Perfect dus in het thema van Lezen in de Lente 2015.

 

 

15u45: MARGOT VANDERSTRAETEN

In 2009 kreeg de schrijfster een column op de voorpagina van dagblad De Morgen. Momenteel schrijft zij vooral diepteinterviews voor de krant De Morgen. Ook schrijft ze columns voor Feeling, Gentleman en Boekenkrant. Daarnaast schrijft ze Romans. Het Vlindereffect verscheen vorig jaar in oktober en gaat over de diepe kronkels in de mens én internationale politiek.

 

 

16u30: ELS MOORS

Els Moors is een jonge komeet als dichteres. Elk van haar bundels haalde wel een prijs binnen. Haar laatste bundel ‘Liederen van een kapseizend paard’ kreeg de Nederlandse JC Bloemprijs. Poëzie is voor haar reizen naar een nieuwe taal.

 

 

 

17u15: PETER HOLVOET HANSSEN EN NOELLA ELPERS

Noëlla vangt vooral erkenning als auteur van kinderboeken, Peter met zijn poëzie. Wie hen wat volgt kent ook hun bijdrage aan het betere proza: ‘Dolores’ of ‘Zoutkrabberexpedities.’ Bovenal zorgen ze samen voor een wervelende, absurde voorstelling waarbij elke deelnemer uit balans raakt.

 

 

 

 

20 uur: DIDI DE PARIS EN KNELPUNT

Didi de Paris is één van de oervaders van de Vlaamse punkperfomers. Hij is van alle markten thuis. De voorbije jaren verscheen de dichtbundel BOKS, alsook het boek 'Tussen Leuven en Parijs', een verzameling van zijn columns. Voor DEM schreef Didi de Paris een nieuwe tekst die hij performde met de groep Knelpunt, wat een heerlijk trip jazz & poetry oplevert. Didi de Paris: tekst en voordracht. Wim Smeyers: drums en geluiden. Gilbert Lens: (geprepareerde) tenorsax. Tom Bessemans: Fender Rhodes piano en effecten, alsook productie, opname en mixing.

 

 

DOORLOPEND BOEKENMARKT & ETEN EN DRINKEN

Eco & Fair-winkel met Fair-Trade versnaperingen, streekproducten en biologische hapjes. Grote keuze aan Herzeelse streekbieren.

 

=> Dit is de afsluitende activiteit van het literair festival Lezen in de Lente.

Inkom Feest van het Boek: 10 € of vertoon van de combikaart Lezen in de Lente 2015. Reservatie, info en aankoop combikaart HIER.

Facebookpagina en Facebookevenment 1 mei - Feest van het Boek

www.lezenindelente.be

BIJKOMENDE STEUN GEZOCHT:

Lezen in de Lente zag zijn subsidie dit jaar met twee derde verminderen Toch zijn wij fier het publiek een mooi programma te kunnen brengen. Dit kwam mee tot stand dank zij het Fonds voor de Letteren, de Gemeente Herzele en en Drukkerij Polyprint. Ook wij zijn dus verplicht op één of andere manier een extra bijdrage te vragen aan het publiek. De Crowd kan ons ook funden!

Stort je gift op reknr. 001-0597918-86 van vzw 't Uilekot. Vanaf 25 € krijg je van ons een all in kaart en een kLetter (het huisbier van 't Uilekot) op 1 mei. Vanaf 100 € staat je kletter bij elke activiteit koud. Je kan ons ook helpen door tweedehandsboeken te kopen uit onze catalogus: http://www.uilekot.org/catalog

Datum: 

vrijdag, 1 mei, 2015 - 13:00 to 23:00