Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
3 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Willem Elias over beeldende kunst(geschiedenis)

Spreken over de toekomst van iets begint best met het te hebben over het heden en verleden van dat iets en met een poging om dat iets, in casu de beeldende kunst, te omschrijven. Vraag naar de toekomst is tevens de vraag naar het basisprincipe van het oude, nl. de vernieuwing van het modernisme. Kan dat het principe blijven? Of terug naar het schone? Sowieso is de evolutie van kunst gebonden aan tijd en ruimte wisselingen. Globalisering bepaalt mee wat de "westerse" kunst aan het worden is. Misschien kunnen we ons zelfs de vraag stellen of de kunstgeschiedenis nog wel  een toekomst heeft? En tevens stelt zich de vraag of het publiek aan het veranderen is. De kunsteducatie kan in dit verhaal niet afwezig blijven.

Maar ook hoe zit het met het medium kunst zelf? Betekent het dat het aanwenden van nieuwe media, het einde is van de oude? Het roept ook maatschappelijke vragen op: moet de kunstenaar zijn marginale taak verder vervullen of keren we terug naar een (nieuwe) integratie van de kunstenaar in het maatschappelijk gebeuren?

Willem Elias is doctor in de Wijsbegeerte (VUB). Verder studeerde hij aan de Rijksuniversiteit te Leiden andragologie en museologie. Is gewoon hoogleraar aan de Vrije Universiteit Brussel in het vakgebied culturele agogiek. Hij is tevens decaan van de faculteit Psychologie en Educatiewetenschappen. Is kunstcriticus en voorzitter van het Hoger Instituut voor Schone Kunsten, (HISK)Vlaanderen.

Locatie: De Corridor, Olmenlaan eerste huis links Wetteren

Dit is een activiteit in kader van Lezen in de Lente.

Inkom per activiteit: 5 €; inkom op 1 mei: 10 €; Combikaart: 20 €.

Reservatie, info en aankoop combikaart HIER.

www.lezenindelente.be

Lezen in de Lente zag zijn subsidie dit jaar met twee derde verminderen Toch zijn  wij fier het publiek een mooi programma te kunnen brengen. Dit kwam mee tot stand dank zij het Fonds voor de Letteren, de Gemeente Herzele en en Drukkerij Polyprint. Ook wij zijn dus verplicht op één of andere manier een extra bijdrage te vragen aan het publiek. De Crowd kan ook ons funden! Stort je bijdrage op reknr. 001-0597918-86 van vzw 't Uilekot. Vanaf 25 € krijg je van ons een all in kaart en een kLetter (het huisbier van 't Uilekot) op 1 mei. Vanaf 100 € staat je kletter bij elke activiteit koud. Je kan ons ook helpen door tweedehandsboeken te kopen uit onze catalogus: http://www.uilekot.org/catalog

Datum: 

dinsdag, 28 april, 2015 - 20:00 to 22:00