Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Greenwashcircus ism Lezen in de Lente

vzw Climaxi lanceerde twee jaar geleden zijn eerste Greenwashconferentie. Ecologie en duurzaamheid zijn een modebegrip geworden. De toekomst is aan het groene. Maar welke toekomst?

Heel wat bedrijven en overheidsinstanties gebruiken dat ‘groene’ als een vals etiket. Ze presenteren ‘ecologisch’ producten en meten zich een groen kleedje aan. In werkelijkheid doen ze net het omgekeerde. Dit jaar hebben we opnieuw vier kandidaten. British Petroleum wil groen zijn maar lapt zijn regels aan de milieuwetten over de ganse planeet. Het Belgisch Nucleair Forum verdedigt kernenergie uit gescheurde kerncentrales als de klimaatoplossing. Grootwarenhuizen als Colruyt en zijn Bioplanet verkopen biologische producten en grijpen tegelijkertijd de boeren bij de keel. Palmolie zorgt over de ganse wereld voor ontbossing maar wordt als duurzaam gelabeld door de Ronde Tafel van Duurzame Palmolie.

vzw Climaxi vroeg publicisten en onderzoekers om deze vier kandidaten uit te pluizen. Samen kiezen we de beste Greenwasher! Presentator: Paul Schrijvers.

Locatie: Kaaitheater (Ecopolis) Sainctelettesquare 20 Brussel.

Dit is een activiteit in kader van Lezen in de Lente, in kader van Ecopolis en ism Oikos en vzw Climaxi. Meer info: http://ecopolis.be/

Inkom per activiteit: 5 €; inkom op 1 mei: 10 €; Combikaart: 20 €.

Reservatie, info en aankoop combikaart HIER.

www.lezenindelente.be

Lezen in de Lente zag zijn subsidie dit jaar met twee derde verminderen Toch zijn  wij fier het publiek een mooi programma te kunnen brengen. Dit kwam mee tot stand dank zij het Fonds voor de Letteren, de Gemeente Herzele en en Drukkerij Polyprint. Ook wij zijn dus verplicht op één of andere manier een extra bijdrage te vragen aan het publiek. De Crowd kan ook ons funden! Stort je bijdrage op reknr. 001-0597918-86 van vzw 't Uilekot. Vanaf 25 € krijg je van ons een all in kaart en een kLetter (het huisbier van 't Uilekot) op 1 mei. Vanaf 100 € staat je kletter bij elke activiteit koud. Je kan ons ook helpen door tweedehandsboeken te kopen uit onze catalogus: http://www.uilekot.org/catalog

Datum: 

zondag, 26 april, 2015 - 11:00 to 18:00