Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
1 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Walter Zinzen, Jan Blommaert en Karim Zahidi

Walter Zinzen begon als journalist bij de Gazet van Antwerpen en in 1967 ging hij aan de slag bij de toenmalige BRT. Hij bleef daar (later de VRT ) tot aan zijn pensioen in 2002. Hij kreeg in Gent de Prijs van de Democratie. Walter Zinzen scherpt zijn pen en beukt met zijn pamflet Mens erger je! in tegen een aantal veelgehoorde stellingen en ruimverspreide denkbeelden over politiek en journalistiek. Het is een scherpe aanklacht tegen het politieke denken en doen in ons land, maar evenzeer een geëngageerde oproep om het debat op niveau te voeren. Prof. Jan Blommaert en docent Karim Zahidi schreven samen een boek over neoliberale theoretici als Hayek en Friedman. Ze analyseren het neoliberalisme en schrijven het een gebrek aan vrijheid toe, terwijl deze ideologie uitgerekend de vrijheid als doelstelling heeft.

Beiden stellen hun boek voor en hebben het over de toekomst van Vlaanderen.  Dit is een activiteit in kader van Lezen in de Lente en ism BBTK.

Locatie: vzw ’t Uilekot, Groenlaan 39, Herzele

INKOM:

Per activiteit: 5 €; inkom op 1 mei: 10 €; Combikaart (geldig voor alle activiteiten): 20 €.

Reservatie, info en aankoop combikaart HIER.

Lezen in de Lente zag zijn subsidie dit jaar met twee derde verminderen Toch zijn  wij fier het publiek een mooi programma te kunnen brengen. Dit kwam mee tot stand dank zij het Fonds voor de Letteren, de Gemeente Herzele en en Drukkerij Polyprint. Ook wij zijn dus verplicht op één of andere manier een extra bijdrage te vragen aan het publiek. De Crowd kan ook ons funden! Stort je bijdrage op reknr. 001-0597918-86 van vzw 't Uilekot. Vanaf 25 € krijg je van ons een all in kaart en een kLetter (het huisbier van 't Uilekot) op 1 mei. Vanaf 100 € staat je kletter bij elke activiteit koud. Je kan ons ook helpen door tweedehandsboeken te kopen uit onze catalogus: http://www.uilekot.org/catalog

Datum: 

donderdag, 16 april, 2015 - 20:00 to 22:00