Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
4 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Prof. Herbert Verreth: de toekomst van de strip

"Asterix en Alex zijn natuurlijk de stripreeksen waar iedereen aan denkt als het over de oudheid in strips gaat, maar er is zoveel meer op de markt en het aantal blijft elk jaar toenemen. Voor het moment ken ik niet minder dan 2400 strips die zich in de prehistorie, Egypte, Mesopotamië, Griekenland of Rome afspelen of nauwe banden mee hebben met de oudheid."

Tijdens een lezing van prof. Herbert Verreth proberen we een lijn te trekken in het massale aanbod. Herbert Verreth is licentiaat in de klassieke filologie, licentiaat in de archeologie en doctor in de oude geschiedenis. Momenteel is hij verbonden met de K.U. Leuven en de Universiteit in Keulen. Zijn specialiteit is de historische topografie van Egypte (en in het bijzonder van het noorden van de Sinai) en de oudheid in film en strips.

Verreth zal hij een aantal minder bekende strippareltjes meer in detail bekijken en er wordt gekeken naar strips die te verwachten zijn. En wat ook met de toekomst van de strip?

Locatie: Bibliotheek Herzele, Wattenfabriek, Solleveld 33, 9550 Herzele.

Inkom: 5€ of vertoon combikaart Lezen in de Lente 2015. Reserveren via www.uilekot.org/contact 

Het volledige programma van Lezen in de Lente: www.lezenindelente.be

Lezen in de Lente zag zijn subsidie dit jaar met twee derde verminderen Toch zijn  wij fier het publiek een mooi programma te kunnen brengen. Dit kwam mee tot stand dank zij het Fonds voor de Letteren, de Gemeente Herzele en en Drukkerij Polyprint. Ook wij zijn dus verplicht op één of andere manier een extra bijdrage te vragen aan het publiek. De Crowd kan ook ons funden! Stort je bijdrage op reknr. 001-0597918-86 van vzw 't Uilekot. Vanaf 25 € krijg je van ons een all in kaart en een kLetter (het huisbier van 't Uilekot) op 1 mei. Vanaf 100 € staat je kletter bij elke activiteit koud. Je kan ons ook helpen door tweedehandsboeken te kopen uit onze catalogus: http://www.uilekot.org/catalog

Datum: 

dinsdag, 14 april, 2015 - 20:00 to 22:00