Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
12 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Jazz & literatuur: John Snauwaert, Roni Ben-Hur, Filip Verneert, Jean Van Lint & Annelies Verbeke

The Great American Songbook is een collectie van de succesvolste Amerikaanse jazz en lichte muziek uit de 20ste eeuw, voornamelijk afkomstig uit Broadway-musicals, muziektheater en Hollywoodfilms. Men bedoelt er meestal de periode vanaf 1920 tot en met de vijftiger jaren mee, en laat het eindigen met de opkomst van Rock and Roll. Met een ode aan dit songbook opent Lezen in de Lente te Herzele.

John Snauwaert brengt doorwinterde muzikanten als Jean Van Lint en Filip Verneert mee. Roni-Ben Hur vervolledigt het geheel. Hij is een Israëlische jazzmuzikant die in 1985 naar de Verenigde Staten vertrok en er samen werkte met allerhande klassebakken uit de jazzwereld.

Auteur Annelies Verbeke (gekend van SLAAP, REUS e.a.) leest voor uit hara nieuw boek Dertig Dagen: “Alphonse is met zijn geliefde Kat verhuisd naar de Vlaamse Westhoek. Ver weg van het drukke Brussel en het wisselvallige muzikantenbestaan is hij gelukkig met zijn eenmansklusjesbedrijf. Zijn klanten zijn lovend over zijn werk, en nog meer onder de indruk van hemzelf. Als hij de binnenkant van hun huizen ziet, tonen ze hem ook wat er in hun hoofd omgaat. Alphonse wil geen Jezus zijn, geen goeroe worden. Hij helpt omdat hij dat kan. Dertig dagen is een Annelies Verbeke zoals we haar niet eerder lazen. In omvang en stijl, en in de manier waarop de ruimere wereld wordt toegelaten.

Samen hebben we het uiteraard ook over de toekomst van de literatuur.

Locatie: café ’t Uilekot, Groenlaan 41, 9550 Herzele.

Inkom: 5€ of vertoon van combikaart Lezen in de Lente 2015. Deze kan je bestellen via het contactformulier.

Het volledige programma van Lezen in de Lente kan je vinden via www.lezenindelente.be

Lezen in de Lente zag zijn subsidie dit jaar met twee derde verminderen Toch zijn  wij fier het publiek een mooi programma te kunnen brengen. Dit kwam mee tot stand dank zij het Fonds voor de Letteren, de Gemeente Herzele en en Drukkerij Polyprint. Ook wij zijn dus verplicht op één of andere manier een extra bijdrage te vragen aan het publiek. De Crowd kan ook ons funden! Stort je bijdrage op reknr. 001-0597918-86 van vzw 't Uilekot. Vanaf 25 € krijg je van ons een all in kaart en een kLetter (het huisbier van 't Uilekot) op 1 mei. Vanaf 100 € staat je kletter bij elke activiteit koud. Je kan ons ook helpen door tweedehandsboeken te kopen uit onze catalogus: http://www.uilekot.org/catalog

Datum: 

donderdag, 9 april, 2015 - 21:00 to 23:00