Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
4 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Algemene Ledenvergadering

Beste leden, wat later dan voorzien nodigen wij jou graag uit op een belangrijke Algemene Ledenvergadering, op maandag 9 maart, 20u in ‘t Uilekot.

We hebben er een tumultueus eindejaar opzitten met een moeilijke financiële toestand door de afschaffing van een aantal subsidiekanalen. De vzw krijgt nu niets meer, afgezien van een paar honderd euro's links en rechts. Daarom organiseerden we enkele crisisvergaderingen die in grote getale door jullie opgevolgd werd. Dat geeft ons moed! We organiseren nu ook een vergadering van alle leden om de toekomst van 't Uilekot te bepalen. Op de agenda staan alvast 2 belangrijke zaken: de rekeningen en onze toekomst! Er is het financieel verslag 2014 en de begroting voor het jaar 2015. De toekomst bespreken is noodzakelijk, aangezien de situatie ons dwingt om een aantal keuzes te maken die de werking van ’t Uilekot sterk zullen bepalen. Wij willen dat dit een gedragen keuze is, daarom hopen wij jouw stem in de discussie te horen. Hierin zien we 3 mogelijke opties

De eerste is dat de vzw onafhankelijk verder werkt met personeel. Als we dat willen moeten we dringend heel veel financiële ondersteuning te vinden (bvb. via giften, crowdfunding, steunlidmaatschap, subsidies, …).

Een tweede optie is fusioneren met vzw Climaxi. Sinds enkele jaren werkt ’t Uilekot regelmatig samen met vzw Climaxi. Dit is een vzw die Klimaat en Sociale Rechtvaardigheid als inhoudelijke thema’s heeft. Fusioneren wil zeggen dat de ene vzw de andere overneemt en de activiteiten samen worden verder gezet. De keuze van naam, de inhoud, de praktische werking en co… dat zijn allemaal zaken die in zo een situatie moeten beslist worden. Als we met mensen van Climaxi vzw aan tafel gaan zitten, moeten we eerst een eigen standpunt hebben over al die dingen en dus bekijken wat dit voor onze werking zou kunnen betekenen. Wat kan blijven? Valt weg? Ligt moeilijk? Voor dit gedeelte wordt er een discussietekst opgesteld, die vanaf 1 maart kan opgevraagd worden via uilekot@skynet.be

Een derde optie is dat ’t Uilekot verder werkt zonder personeel en slechts een vrijwilligerswerking is. Deze optie houdt voornamelijk in dat de organisatie van Lezen in de Lente, het café draaiend houden, organiseren van infrastructuurwerken of technische problemen, het maandelijkse tijdschrift, digitale nieuwsbrief, sociale media, up to date houden van eigen en externe websites, de concerten en andere activiteiten, het vrijwilligersbeleid, de begeleiding van stagiairs, de permanentie en het organiseren/promoten van de Eco&Fairwinkel, opvolgen van de huidige Tramwerking (De Vrije Vogel), organisatie van avondmarkt, kermissen, zomerterras, kassa’s en financieel beleid, … dient opgevolgd te worden door vrijwilligers. Momenteel zijn er niet voldoende vrijwilligers, dus dient hierin een keuze gemaakt te worden in ofwel het minder organiseren van activiteiten (afbouw werking) ofwel meer actieve vrijwilligers vinden. 

Agenda:

1. Financieel verslag: Jaarrekening 2014 en begroting 2015 (toelichting door Piet De Baere);

2. Update personeel: einde contract Pieter Robyns en Maria Martin Calvo;

3. Verkiezingen RvB: een oproep naar nieuwe kandidaten en/of bevestiging huidige functies;

4. Uitwerking lange termijntoekomst vzw ’t Uilekot (voorlopig 3 opties, zie bovenstaande tekst) ;

5. Varia.

 

Als lid kan je zelf agendapunten toevoegen en ook de nodige documenten opvragen via het contactformulier.

 

Datum: 

maandag, 9 maart, 2015 - 20:00 to 23:00