Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
5 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

't Uilekot heeft je nodig!

Het nieuwejaar is niet zo fijn aangebroken. Het begon met een kille week , een aanval  op de persvrijheid en democratie.

Ook door onze regeringen is er een aanval ingezet op de democratie, onze basisdemocratie. Het middenveld, waar wij ook toe behoren, krijgt minder en minder steun, krijgt steeds meer een njet op projecten die ze indienen om een sociale en democratische maatschappij mee vorm te geven.

Ook voor ’t Uilekot is dat zo. Het project TRAP TV werd niet meer verlengd en de(ze) jeugdtak zijn we (voorlopig?) kwijt. We krijgen nu eigenlijk van geen enkele overheid meer een betekenisvol bedrag aan subsidies. Een paar duizend euro hier en daar uitgezonderd.

Jammer maar helaas moeten we de ondersteuning van jongerenprojecten of Muizekot (voorlopig) dan ook even in de diepvries zetten tot het moment dat we het door extra warmte weer kunnen laten ontdooien. Laat jullie echter niet afremmen. We gaan van drie naar één werknemer, dus we moeten flink inbinden. Maar wie het als vrijwilliger ziet zitten om toch vb. de jeugdwerking van ‘t Muizekot op te nemen, moet het zeker komen vertellen! We staan te springen om jou te ontvangen!!

We blijven niet bij de pakken zitten. We willen onze plaats in het sociale leven niet opgeven, neen we gaan ze terug opeisen in Herzele . We gaan er samen voor zorgen dat den Uil  ”dweis mor welgezinjd” nog bekender wordt in Iëzel . We beginnen nu zelfs al met een revue! We gaan het café extra soigneren om er wat meer inkomsten uit te halen en we gaan bezuinigen vb. door een maximumprijs te zetten op optredens, te beknibbelen op energie, ons tijdschrift Uilenbulletijn ook elektronisch te verspreiden, …

We hebben geen zin om er in de huidige kille tijden de brui aan te geven, maar dan gaat iedereen wel de handen uit de mouwen moeten steken!

Daarnaast hebben we dit jaar 10.000 euro aan extra-centen nodig om Sarah Hutse als enig personeelslid te kunnen behouden.  Er komt een nieuwe eting, we willen opnieuw bier verkopen huis-aan-huis en we kijken vooral uit naar giften van collega’s, leden, vrienden enz.  Hou je vooral niet in en stort gul op het rekeningnummer van ‘t Uilekot, dat is 001-0597918-86!

Tijdens de extra Algemene Ledenvergadering is er ook besloten om de lidgelden te verhogen. Een individueel lid betaalt nu 25 euro en als gezin betaal je 50 euro. Nieuw is het sociaal tarief (werklozen, studenten, …) aan 15 euro. Wat we het meest aanmoedigen is uiteraard het steunlidmaatschap, dat is 50 euro per individu. Vanaf februari sturen we dus aangepaste brieven ter herinnering betaling lidmaatschap.

Daarnaast zullen we ook mensen nodig hebben om de handen uit  de mouwen te steken in de bar, tuin en op het secretariaat. Alex komt al kuisen in ‘t café, Véronique wordt vrijwilligster in de Eco&Fairwinkel (op dinsdag en woensdag), ... We zoeken nog 3 extra vrijwilligers die 6-wekelijks de Eco & Fairwinkel willen openhouden (voor– of namiddag) op zaterdag. Ken je iemand of heb je zelf interesse om te helpen? Kom dan gerust eens langs op het secretariaat,  of bel eens of …

Uiteraard kan je ook in ons café langskomen en de barman of vrouw aanspreken!

Tags: