Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
5 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Concert: Zygomatik

Zygomatik mengt op energetische wijze stijlen als rock en soul met jazz en funk en daarbuiten. De muziek is filmisch, akoestisch en organisch, smeuïg en meeslepend, stevig en psychedelisch.

Het mengen van stijlen is de essentie van jazz en de wortel voor originaliteit. Dit gebeurt met respect voor de tradities en open voor de individuele smaken en klanken van elke participerende muzikant, altijd met de wil om een duidelijk verhaal te vertellen en een sterke sfeer te scheppen. Zygomatik is bassist Piet Verbist zijn eerste project als leider en componist. Doorheen de jaren participeerde hij in vele projecten met uiteenlopende stijlen van rock en soul tot straight jazz, zowel als wereld muziek (tango, flamenco, Noord- Afrikaanse muziek) en vrije improvisatie.

Al deze ervaringen versmelten in zijn composities waar intensiteit, groove en energie de belangrijkste ingrediënten zijn. Piet verwijst naar de volgende invloeden: (in alfabetische volgorde) The Beatles, Ben Allison, Bootsy Collins, Charles Mingus, Curtis Mayfield, Dave Holland, Deep Purple, El Camaron De Isla, Frank Zappa, Henri Texier, The Meters, Miles Davis, James Jamerson, King Crimson, Led Zeppelin, Masada, Pink Floyd, Rabih Abou-Khalil, …

Line up:

Jeroen Van Herzeele: tenor sax
Bram Weijters: electrische piano
Herman Pardon: drums
Piet Verbist: contrabas

INKOM: 7€ / 9€

Deuren: 20u, start cocnert: 21u.

Toegankelijk voor rolstoelgebruikers, maar best een seintje vooraf. Zitplaatsen reserveren kan via ons contactformulier.

Datum: 

zaterdag, 31 januari, 2015 - 21:00 to 23:00