Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Brochure Label Business

Als consument word je bestookt met tientallen labels die elk beweren duurzame producten te leveren. Een eerste probleem daarbij is dat er een onderscheid gemaakt tussen ecolabels en fair labels. Ecologische labels richten zich vaak enkel op het milieuaspect. Die labels zijn dus an sich al niet duurzaam want het ecologische en sociale aspect horen samen voor je over duurzaamheid kan spreken. Of klinkt het OK om heerlijke organische biokatoen te dragen die geplukt is door kinderen? Of een zeer vervuilende nylon die wel in ‘goeie’ arbeidsomstandigheden zijn gemaakt? Er zal toch wel iemand last hebben van het afval, nietwaar? 

 

Toch zijn er labels die beweren op beide aspecten te spelen maar daarbij is het toch verwonderlijk dat ook grote bedrijven als H&M, voor bepaalde lijnen, een fair label kunnen bemachtigen. Dat doet toch de werkbrauwen fronsen. Onder andere de ‘Conscious’ collectie van H&M wordt aan zeer lage prijzen verkocht. En dat geld gaat dan terug naar de marketingmachine want die er mede voor zorgt dat wij die collectie willen omdat ze er zo mooi en natuurlijk uitziet.

't Uilekot stelde dit samen in kader van Fair Move. Met de steun van de Provincie Oost-Vlaanderen maakten we een brochure die hier dieper op in gaat. De Pdf. kan je HIER bekijken.

Tags: