Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Lezen in de Lente wenst De Crem Proficiat

Het literair festival ‘Lezen in de Lente’, waar Climaxi aan deelneemt, is dit jaar aan zijn twaalfde editie toe en heeft als thema ‘Ten Oorlog?' Het wenst Pieter De Crem proficiat met zijn niet-verkiezing als NAVO-baas en bekijkt de Eerste Wereldoorlog en zijn herdenking op een kritische manier. Lezen in de Lente stuurde de minister dan ook vijf vrijkaarten om deel te nemen aan de activiteiten. Hier leest U de volledige brief:

"Geachte Heer Minister,

We hoorden net op het nieuws dat U de duimen moet leggen in de wedren naar de job van secretaris-generaal van de NAVO.
We kunnen alvast begrijpen dat deze beslissing U en de Uwen treft. Dat u méér verwacht had.
 
Graag willen we U tonen dat er ook landgenoten zijn die tevreden zijn met deze beslissing. Dit heeft niets te maken met een eventuele appreciatie van uw persoon, maar met een aantal rationale argumenten:
 
- Als NAVO-baas loopt U nog meer de kans om betrokken te worden bij conflicten waarin wij U en België niet graag betrokken zien. We mogen er niet aan denken dat U op bepaalde momenten beslissingen gaat moeten nemen die leiden tot nog méér bloed vergieten in de wereld.
- We vrezen dat U als baas, dat zou toch logisch zijn, het goede voorbeeld gaat moeten geven in de klas. Dat betekent dat wij qua wapenwedloop zullen moeten meedoen. Dat we troepen zullen moet leveren voor onfrisse situaties. Dat we aan een aantal politiek verbrande toestanden zullen moeten meewerken. Dat past niet voor een land of streek die volop zijn pacifisme en slachtofferschap van de Eerste Wereldoorlog aan het herdenken is. We hebben al méér dan genoeg met de wapenleveringen naar conflictgebieden vanuit onze contreien.
- We vragen ons af waarom koude-oorlogsorganisaties als de NAVO nog bestaan. Voor ons hoeft het niet. Voor ons mag de NAVO gerust uit België vertrekken. Indien we wel akkoord zouden zijn met uw kandidatuur als Secretaris-Generaal zouden we ons dan ook schuldig maken aan een zekere vorm van uitwijzingsbeleid. Dat willen we niet op ons geweten hebben.
 
- Ook voor U zelf is dit een goede beslissing. U bent wat meer thuis met het gezin, kan wat aandacht geven aan Aalter en kan zich concentreren op de komende verkiezingen in het algemeen en op uw mandaat in het bijzonder.
 
Om deze pil wat te compenseren willen we U evenwel graag vijf vrijkaarten aanbieden van het literaire festival 'Lezen in de Lente' dat morgen start. Het draait dit jaar rond oorlog, dus dat is een meevaller. Het programma kan U vinden op: http:/www.lezenindelente.be 
 
Voor vrijkaarten volstaat het om te mailen naar vzw 't Uilekot: uilekot@skynet.beWe wensen U nog veel plezier in het leven alsook een zonnig weekend!"

Tags: