Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
3 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

FEEST van het BOEK

PROGRAMMA:

12u00 – 13u30: Leesrevolutie (in Den Tram)

Proef van de Leesrevolutie! Stap samen met Eva Rousselle, stafmedewerkster Vormingplus Gent-Eeklo, op de barricades voor deze proefsessie. Proeven van wat? Niet van schoolse tekstbesprekingen, wel van een sessie die de inhoud van een tekst naar bovenhaalt. Deze proefsessie is er voor iedereen vanaf zestien, niet alleen voor mensen die graag lezen maar ook voor niet-lezers die nieuwsgierig zijn. Gratis broodje voor de deelnemers. Activiteit ism Vormingplus Vlaamse Ardennen – Dender vzw. Inschrijfcode: 14066HE via www.vormingplus-vlad.be   

 

14u – 18u15: AUTEURSLEZINGEN (in ’t café)

(meer info over de auteurs onderaan)

14u00: Ester Naomi Perquin: Celinspecties

14u45: Marc Reugebrink: ‘Het Belgisch Huwelijk’

15u30: Bob Van Laerhoven: ‘Ghost Killers’

16u15: Joke van Leeuwen

17u00: Johan de Boose: Jevgeni, tweede deel van de trilogie Het Vloekhout

17u45: Peter Holvoet-Hanssen: Zoutkrabber Expedities + Muziekdoosgedichten

 

20u00: VIDEOPERFORMANCE ‘Eat me Alive’

Eat me alive! is een audio-visueel kunstproject van Geert Lenssens (fotograaf en ontwerper van digitale collages en videokunst) en Djuro Ongena (muzikant en acteur). Het is een fantasy-horror-passie verhaal. Eat me alive! brengt het verhaal van een fervente rokkenjager die begin 20ste eeuw van Brazilië het concept van Pomba Gira's meenam naar Vlaanderen en het misbruikte om vrouwen in zijn bed te krijgen. De Pomba Gira's leveren hem echter uit aan een mannenverslindster die zijn hart uitrukt. Sindsdien leeft hij in een soort van tussenwereld en wordt hij om de zeven jaar weer wakker op aarde om zo een kans te krijgen de vicieuze cirkel waarin hij zich bevindt te doorbreken. Hij is de situatie moe en wil verlossing. Zal hij er deze keer in slagen?

 

21u30: CONCERT ‘Djurdjevak’

Djurdjevak bestaat uit een bonte verzameling van vier wildemannen uit de Vlaamse Ardennen. Ze sluiten het meest memorabele feest van het jaar af met een wervelende voorstelling vol bruisende gipsy-muziek. Muziek recht uit het hart, afkomstig uit de Balkan, maar niet zonder langs Bregovic, Django of de klezorim te passeren. Kortom, de ideale gelegenheid om de dansschoenen nog eens aan te trekken, muzikaal expressie te geven aan opgedane verontwaardiging en een eventuele, literaire verantwoorde dronkenschap uit het lijf te swingen. Dirk Ongena (zang/gitaar), Walter ‘ManManMan’ Janssens (contrabas), Rik Verstrepen (viool) en Peter Van Assche (zang).

 

  • Doorlopend van 13u tot en met 18u is er buiten op het terrein een boekenmarkt met tweedehandboeken. Gratis inkom op het buitenterrein. Geïnteresseerde standhouders kunnen zich nog aanmelden via uilekot@skynet.be
  • Zitplaats reserveren HIER.
  • INKOM binnenactiviteiten: 10€ (geldig voor de volledig dag of vertoon van de combikaart van Lezen in de Lente – deze is geldig op alle LIL-activiteiten 2014).
  • Gratis inkom op het buitenterrein (boekenmarkt).
  • Er is een drankstand buiten (van 13u tem 18u30) en een eetstand van 16u tem 20u.  
  • Meer info over de auteurs hieronder.
  • Dit is een initiatief van vzw ’t Uilekot met de steun van Vlaams Fonds voor de Letteren, Masereelfonds, Triodos, ACOD, Gemeente Herzele, BBTK, Act4Change, Provincie Oost-Vlaanderen en Route 42.

 

14u00: Ester Naomi Perquin: 'Celinspecties'

Ester Naomi Perquin groeide op in Zeeland en is sinds dertien jaar woonachtig in Rotterdam. Ze volgde schrijfonderwijs in Amsterdam en werkte vier jaar als gevangenisbewaarder om dat te kunnen betalen. In 2007 debuteerde zij bij Uitgeverij van Oorschot met de dichtbundel Servetten halfstok. In 2009 volgde Namens de ander. Voor haar werk ontving ze ondermeer de Liegend Konijn Debuutprijs, de Anna Blamanprijs, de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs en de J.C. Bloemprijs. Ze draagt met regelmaat voor op festivals en in binnen- en buitenland. Begin 2012 verscheen haar nieuwe bundel Celinspecties. Deze bundel werd bekroond met de VSB Poëzieprijs 2013. Perquin schrijft naast gedichten ook essays en korte verhalen, geeft workshops en masterclasses, is columnist voor de Groene Amsterdammer en levert met regelmaat bijdragen aan de VPRO (voorheen De Avonden) op Radio 1.

 

14u45: Marc Reugebrink: ‘Het Belgisch Huwelijk’

Marc Reugebrink publiceerde juist zijn vijfde roman ‘Het Belgisch huwelijk’, een roman over ver- en ontworteling, over identiteit, en vooral ook over De Grote Liefde en allerhande praktische bezwaren.

Hij publiceerde eerder o.m. ‘Menens’ en ‘Het grote uitstel’ (Gouden Uil 2008). In 2012 verscheen zijn essaybundel ‘Het geluk van de kunst’.

 

 

15u30: Bob Van Laerhoven: ‘Ghost Killers’

Bob van Laerhoven werd op 8 augustus 1953 geboren in de zanderige omgeving van de Antwerpse Kempen. Hier wonen volgens het cliché ‘koppige heikneuters’. Misschien daarom begon hij op erg jeugdige leeftijd al verhalen te schrijven. Sciencefiction volgens sommigen, maar Van Laerhoven gruwt van die term en spreekt liever over social fiction. Enkele verhalen werden gepubliceerd in het Engels, Frans, Duits, Spaans en Sloveens. Al deze ervaringen dragen bij tot het rijke oeuvre dat Bob Van Laerhoven vandaag voorlegt. Een oeuvre dat Van Laerhoven profileert als veelzijdig auteur van romans, reisverhalen, jeugdboeken, theaterstukken, biografieën, poëzie, non-fictie, brieven, columns, artikels. Hij is ook een prijswinnend auteur: in 2007 won hij met De Wraak van Baudelaire de Hercule Poirotprijs voor de beste thriller van het jaar. Hij brengt het verhaal 'Ghost Killers' dat eerder in de krant 'De Morgen' is verschenen en dat zich afspeelt in het huidige Syrië.

 

16u15: Joke van Leeuwen

17u00: Johan de Boose: 'Jevgeni', tweede deel van de trilogie 'Het Vloekhout'

17u45: Peter Holvoet-Hanssen: 'Zoutkrabber Expedities' + Muziekdoosgedichten

 

Datum: 

donderdag, 1 mei, 2014 - 12:00 to 23:00