Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
10 + 10 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Videoperformance ‘De Chouas’

Saddie Choua (schrijfster/filmmaakster) brengt een nieuw deel uit van ‘De Chouas’, een molotovcocktail van video en woord met muzikale begeleiding van trompettist Bart Maris (Jaune Toujours, …) en gitarist Marc Wetzels (boyShouting) . Ism Giesbaergske Koleuren Gazette.  wimschrever(AT)gmail.com Locatie: Bruggenhuis, Majoor Van Lierdelaan 50, Overboelare.

De Chouas: Welcome to the Choua family.

Saddie Choua baseert haar CHOUAS op een familiefoto: een foto van haar vader en zijn vier broers. Twee van de broers kwamen naar België, één migreerde maar keerde terug, de anderen bleven in Marokko. Saddie wou nagaan wie van de broers er het best van af heeft gebracht: zij die migreerden, of zij die in Marokko bleven. Al snel bleek het materiaal een eigen leven te gaan leiden en gaat het verhaal zich vrij bewegen tussen feit, fictie, tussen persoonlijke en politieke beschouwingen. In de Chouas probeert ze de beeldtaal over ‘migranten’ bij te stellen en krachtig genoeg te maken opdat de kijker een andere waarneming en meer betrokkenheid zal ervaren.

Achter de façade van de Chouas ontdekken we andere verhalen en andere geschiedenissen. Wie heeft er ooit gehoord van de Rifoorlog, de eerste onafhankelijkheidsoorlog, uitgevochten in Marokko in de jaren ’20? Saddie's Marokkaanse grootvader vocht in tal van oorlogen, zo ook in België tijdens WOI. "Maar hij was geen echte held.", vertelt haar grootmoeder later. "Hij kwam nooit gewond naar huis."

Saddie Choua werkt een heel jaar aan de Chouas in kunstencentrum Wiels. Regelmatig treedt ze naar buiten met nieuw materiaal. Voor Lezen in de Lente brengt ze trompettist Bart Maris en zanger / gitarist Marc Wetzels mee. Choua en Maris werkten al samen in vorige projecten. Marc Wetzels is een vriend van in de kleuterklas en maakt op die manier ook een beetje deel uit van de familie Choua.

INKOM: 5€ of vertoon van combikaart Lezen in de Lente (twv 15€, geldig op alle 26 activiteiten).

Activiteit ism Giesbaergske Koleuren Gazette.

RESERVATIE: wimschreverATgmail.com

LOCATIE: Bruggenhuis, Majoor Van Lierdelaan 50, Overboelare.

www.lezenindelente.be

Datum: 

zondag, 6 april, 2014 - 20:00 to 22:00