Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
15 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Peter Terrin & Concert 'Bram Weijters - Chad McCullough Quartet'

Auteur Peter Terrin stelt zijn nieuwe roman Monte Carlo voor. Deze komt, vers van de pers, uit in de maand april. Het gaat niet over een oorlog, maar wel over mei 1968 in Monaco, net voor de start van de grote prijs formule 1...

Terrin won in 2010 de Europese Literatuurprijs met zijn boek De bewaker. Hij werd twee keer genomineerd voor de AKO Literatuurprijs voor zijn roman Blanco en verhalenbundel De Bijeneters en won op 29 oktober 2012 deze prijs voor zijn roman Post Mortem. In 2010 werd zijn boek De bewaker ook genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Mede voor zijn laatste roman Post Mortem is hij genomineerd voor de Halewijnprijs 2012.

Aansluitend is er het concert van het Bram Weijters - Chad McCoullough Quartet. Dit is het resultaat van een ontmoeting tussen de Belgische pianist Bram Weijters en de Amerikaanse trompettist Chad McCullough.
Beiden trokken 2 jaar geleden naar het Canadese Banff om deel te nemen aan de International Workshop in Jazz and Creative Music. Sindsdien hebben ze niet alleen enkele geslaagde tournees in België en de Verenigde Staten achter de rug, maar brachten ze ook hun goed ontvangen album ‘Imaginary Sketches’ uit, een coproductie van het Belgisch W.E.R.F-label en het Amerikaanse Origin Records.

Bram en Chad, allebei opkomend talent: Bram bracht vorig jaar met verschillende bands maar liefst 3 jazz CD’s uit waarop hij ook als medecomponist meewerkte, en ook Chad heeft ondertussen 3 albums uit met verscheidene mooie samenwerkingen.De twee co-leaders en componisten van de groep worden bijgestaan door een Belgische-Amerikaanse ritmesectie met twee doorwinterde muzikanten. Op contrabas hebben we de Belgische contrabassist Piet Verbist, die reeds ruimschoots zijn muzikale strepen verdiende bij oa Jef Neve Trio en het Ben Sluis Quartet. Drummer van dienst is John Bishop, één van dé drummers aan de Amerikaanse West Coast. Na hun debuut ‘Imaginary Sketches’ verscheen afgelopen november de opvolger ‘Urban Nightingale’, “what could be a breakout effort for both players” volgens All About Jazz …

Dit concert zal gecombineerd worden met een auteurslezing, later meer info via www.lezenindelente.be

Hier alvast een tipje van de sluier:


LOCATIE: 't Uilekot, Groenlaan 39, Gemeente Herzele

ZITPLAATS RESERVEREN is nodig.

INKOM: 5€ of combiticket van 15€ (geldig op alle 26 activiteiten, incl. 1 mei, Feest van het Boek).

www.lezenindelente.be

 

 

Datum: 

zaterdag, 26 april, 2014 - 21:00 to 23:00