Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
4 + 14 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Jongerenpact 2020 in Denderstreek

Zoals je misschien wel weet zat de jeugdwerking van ’t Uilekot een tijd met de snavel in de veren. Onze snavel wijst weer fier de lucht in, door de goedkeuring van een uitdagend jongerenproject in de Denderstreek.

We waren op zoek naar een manier om onze jeugdwerking te behouden, aangezien jeugdverenigingen met een reguliere werking vanaf januari 2014 niet meer terecht zouden kunnen bij de provincies voor hun subsidiëring. Reden? Omdat deze overgeheveld zou worden naar Vlaanderen. Aangezien onze werking daar (voorlopig) niet binnen de reglementering past en er ook geen overgangsjaar is voorzien, zochten wij in alle naarstigheid naar alternatieve kanalen. Tussendoor  maakten we via internet, Facebook, mailings, … trammelant aan de hand van een You Tube-filmpje, gemaakt door bezorgde ouders en kinderen van onze Muizekotwerking én gingen we voorbije zomer op gesprek met het Kabinet Pascal Smet.

Nu, ondertussen is de wereld natuurlijk niet blijven stilstaan en zijn we reeds een half jaar verder. Tijd dus voor een update. En voor de verandering beginnen we met het goede nieuws, want het werk dat de voorbije periode werd verzet is gelukkig niet voor niets geweest! In kader van de projectoproep ‘Jongerenpact 2020, dienden we een projectdossier in bij Vlaanderen, afdeling Jeugd en kregen dit goedgekeurd. 

De projectoproep is te kaderen in het engagement van de Vlaamse Overheid om tegen 2020 in elk levensdomein (vb. school, vrije tijd, werk,...) een diversiteit van jongeren en kinderen te creëren, waarbij ze elkaar actief kunnen ontmoeten, om zo tot een respectvolle en verdraagzame samenleving te komen waarin uitsluiting en pesten geen plaats heeft. Meer info hierover kan je vinden via de website www.jongerenpact2020.be

Concreet gaan we met ons project aan de slag gaan in de Denderstreek, waarbij we aan de hand van een actieve inbreng van jongeren (interviews, filmen, …) de streek in al haar diversiteit positief in beeld zullen brengen. Dit project zal ons naar Herzele/Zottegem, Ninove, Denderleeuw, Aalst, Geraardsbergen én Ronse brengen.

De opstart is reeds begonnen met de zoektocht naar verenigingen/partners. Laat ons dus zeker weten of je interesse hebt of mogelijke partners kent in deze gemeentes. Nu, het mindere nieuws is dat wij door het verlies van onze provinciale subsidie niet meer in staat zullen zijn om tijd en energie te steken in de organisatie van onze vakantiespeelpleinen.

Dit betekent dat we deze werking voorlopig/definitief in de koelkast hebben gestoken. Maar, niet getreurd, alle kindjes van 5 tot en met 12 jaar kunnen wel nog steeds terecht bij onze zondagse jeugdwerking. Om deze maandelijkse werking te verstevigen zijn we wel op zoek naar een aantal vrijwilligers die maandelijks een aantal taken op zich willen nemen: opmaak of verspreiding van promotie, begeleiding van de speelse activiteiten, opstellen programma, ... Heb je tijd en goesting? Of wil je eerst wat meer te weten komen? Mail dan als de bliksem naar Maria via tuilekot(@)gmail.com
 

Tags: