Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
7 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Verjaardagsfeest ’t Uilekot : duurzame markt, Percuzzie, Clochard en Pan de Capazo

Verjaardagsfeest ’t Uilekot

Vzw ’t Uilekot viert in 2014 haar 40 jarige bestaan en zal dit vieren gedurende de Herzeelse avondmarkt. We organiseren op onze terreinen een duurzame markt, een mooie concertreeks en serveren lekkere hapjes en dranken.

 

17u00: Bio-, streek- fairtrade & tweedehandsmarkt

Vanaf 17u opent de duurzame markt op de terreinen van 't Uilekot. Snuister in het tweedehandsmateriaal, bio-, streek- en fairtradeproducten, een groot aanbod tweedehandsboeken, infostand over streekproducten, bio, eco- en fair trade, brochure Duurzaam op Papier, ... Heb je honger, smul dan frietjes (en stoverij met kLetterbier) van frituur "Jan Spier" en geniet tussendoor natuurlijk ook wat van onze verschillende soorten cocktails (Mojito, Caipirinha, ...). Kinderen kunnen terecht in De Tram.

Op onze markt staan kramen van:

Fairwine (proevertjes biowijn), Catapa, Eco&Fair (proevertjes van een mix van streek-, bio- en fair tradeproducten), De Tuin van Heden (permacultuurproject Balegem), Naaiatelier De Klaproos (Freinetschool), Upcycling Katrijn, Herboriste Emilie, vzw Climaxi, Cocktailworkshop (wilde kruiden - ikv ReJuiceproject) tweedehandsboeken ’t Uilekot vzw, Financieel Actie Netwerk, Repair Café Herzele, Micro-organismen, Eccassef en een delegatie van het Democratieproject 'Crisis'.19u00: Percuzzie

Om het 40 jarige bestaan van de vzw in de picture te zetten brengen Alex Rosier, Jan Oelbrandt, Filip De Bodt en Guido Vercleyen een muzikale performance met duizend en 1 soorten percussie-instrumenten. Kom zeker luisteren naar deze nationale gehoortest, soms intiem, soms zeer speels en onrustig!

20u00: Clochard

Hierna is het om 20u aan de Leuvense groep ‘Clochard’, die Nederlandstalige folkmuziek brengt. Ze stellen hun nieuwe CD 'Salto Mortale’ voor. David Dessers (zang en gitaar), Frans Van Hamersveld (viool en backing vocals), Mark Van Dal (banjo), Katrien Bos (contrabas), Jo Zanders (percussie) en Ezra Dessers (accordeon) spelen de pannen van het dak. Beluister hen HIER.

21u30: Pan de Capazo

Om 21u30 is er dan het afsluitend concert door ‘Pan De Capazo’. Deze Spaanse groep brengt een bruisende mix van Spaans-Galicisch traditie met Oost-Europese invloeden. De groep bespeelt een onwaarschijnlijk aantal instrumenten: van traditioneel Hongaarse instrumenten tot draailier, doedelzak, accordeon. Pan de Capazo is een ongeslepen diamant wiens kracht voortkomt uit de muziek, de traditie en het spelplezier. Ze kennen een grote liefde voor oude muziek en oude instrumenten, die hen naar andere werelden brengen. Een zeldzaam voorbeeld van muzikanten die spelen met ruwe passie. Beluister hen HIER.

De muzikanten zijn:

Fernando Arranz: accordeon, kaval (Hongaarse fluit met 5 gaatjes), Hungaarse gaita, tarota, fluiten, gralla, azada, horens en trompeten.
Anton Cotos: Galicishe gaitas in Sol en Do, klarinet in Mi,albokas (la, sol), Hongaarse gaita en stem.
Ramon Rodriguez: zanfona, bouzouki, stem, Valenciaanse bass en gaita in Do.
Héctor Cantos: cajon, gardón (Hongaars koordinstrument), darbouka, triangel, anijsflesje, koebellen, oude castagnetten,  ...Carlos Martínez: Percussie set, zabumba, bendir, tamboerijn, pan, lepels en andere keuken gerief.

Deze avond is mogelijk door de steun van Youth in Action ikv het project Crisis, een Europees Democratieproject van 't Uilekot ism met verschillende partners over het thema jeugdwerkloosheid.

Datum: 

vrijdag, 4 juli, 2014 - 17:00 to 23:30