Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
7 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

FILM-avond: 'Vechten voor morgen'

Andere Wereld Films (°2007), bestaande uit het duo Sofie Hanegreefs en Jelle Janssens, maakt films uit liefde voor mensen en hun verhalen. Inspirerende verhalen met een meerwaarde die het verdienen om verteld te worden. Als regisseurs stellen ze creativiteit voorop zonder de realiteit uit het oog te verliezen. Hanegreefs neemt de regie voor haar rekening, Janssens verzorgt het beeld. Jelle draait met een Panasonic AGAF 101 Full HD camera et fotografische lenzen. Sofie is naast regisseur ook reporter, monteur en productieverantwoordelijke. Jelle schrijft scenario’s en monteert. Op deze Uilekotavond draaien we de documentaire ‘Vechten voor morgen’ én de Kortfilm ‘Verdoken tranen’, beiden over jongeren die in armoede leven. De filmmakers zullen aanwezig zijn en er is mogelijkheid tot vraagstelling.  Dit is een activiteit in kader en ter inspiratie van het Democratieproject Crisis, met de steun van Youth in Action.

‘Vechten voor morgen’ (2013, documentaire)

Vijf jongeren vertellen openhartig over hun dagelijkse gevecht tegen armoede en hoe gemakkelijk ze veroordeeld worden in de harde stad Antwerpen. Ze vinden steun bij elkaar dankzij de jongeren-werking Recht-Op. Samen vinden ze de moed om naast de ellende ook nog jong te blijven. Bekijk hier alvast de  trailer: http://youtu.be/yUO57wdfZH0

 

‘Verdoken tranen’ (2012, kortfilm) 

Bertina groeit op in een groot gezin met een alleenstaande moeder. Ze zit met een groot geheim en een moeilijk verlies. Haar zus Janaika is de enige die haar echt begrijpt.

 

Gratis inkom: 2€. Locatie: zolder ’t Uilekot.

Datum: 

vrijdag, 31 januari, 2014 - 20:00 to 22:00