Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
3 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Gainsbourg: Relation de Trottoir

Relation de Trottoir is de muzikale boekvoorstelling van Rudolf Hecke en Lien Moris.

Sinds Hecke in 1985 oog in oog stond met Serge Gainsbourg raakte hij volledig gepassionneerd van hem. Hij begon een zoektocht naar alles wat over de mens en artiest geschreven is. Het leverde een meterslange schat aan boeken en kranten- en tijdschriftknipsels op, maar ook de vaststelling dat er niet één origineel Nederlandstalig werk bestaat dat Gainsbourgs verhaal vertelt.

Meer dan 20 jaar na zijn dood is de tijd dat in Vlaanderen en Nederland alleen 'Je t'aime, moi non plus' een belletje deed rinkelen definitief voorbij. Radiomakers doorspitten Gainsbourgs rijke oeuvre, en het vormt een inspiratiebron voor een erehaag van lokale artiesten. Rudolf zag zijn kans schoon. Hij schreef het verhaal als het dichtvallen van een deur. De lezer wordt opgesloten in Gainsbourgs leven en kijkt naar buiten als door de anus van diens bulterriër Nana. De wereld komt er blijvend anders uit te zien. Gainsbourg betekent levenslange passie en pijn, tot de blauwe wolken zich sluiten.

Het magistrale oog van Herman Selleslags (fotograaf) toont daarbij wat niet kan worden verwoord.

Rudolf Hecke en Lien Moris brengen een boeiende muzikale trip. Doorheen spannende verhalen uit het leven van Serge Gainsbourg maakt u kennis met iconen van het Franse chanson en de Franse filmwereld :   Brigitte Bardot ,   Jane Birkin ,  France Gall ,  Juliette Gréco , Clo Clo ,  Vanessa Paradis …  passeren in geuren en kleuren de revue . Rudolf Hecke  ( ex Pop in Wonderland ) is de verteller, Lien Moris  (opkomend Bilzer talent ) begeleidt hem met met zang en gitaar. 

 

Inkom: 5€ / 7€

Deuren 20u, start voorstelling 21u.

Datum: 

zaterdag, 28 december, 2013 - 21:00 to 23:45