Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
2 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Fotowedstrijd: 'Leefgebieden'

vzw ‘ t Uilekot en Climaxi Z.O.-Vlaanderen organiseren een fotowedstrijd met als doel de mooiste en meest bijzondere aspecten van onze 'Leefgebieden' in de kijker te zetten. 

Het thema van de foto moet betrekking hebben op het biotoop 'Leefgebieden', binnen of buiten Herzele, met zowel mensen, dieren, planten, het landschap,… In heel Europa werden gebieden afgebakend waarin waardevolle dier- en plantensoorten leven of bijzondere habitats aanwezig zijn. Voor elk van die gebieden werden de natuurdoelen beschreven, opdat habitats en soorten zich zouden herstellen en opnieuw hun plaats kunnen innemen in het landschap. Welk plekje, dier of plant wil ij bewaren en/of heeft aandacht nodig?

De inzendingen moeten in ons bezit zijn uiterlijk op 7 okt. 2013 om 17u00. Prijzen zijn voorzien in natura: o.a. een uitvergrote foto van de winnende foto, een boek, fles kletterbier voor de eerste 5, ... Een selectie van de mooiste ingezonden foto’s zal tentoongesteld worden in vzw 't Uilekot.

Tentoonstelling met receptie: vrij 11/10, 20u.

 

REGLEMENT FOTOWEDSTRIJD:

'Leefgebieden'

Artikel 1

't Uilekot en Climaxi vzw organiseert deze fotowedstrijd met als doel de mooiste en meest bijzondere aspecten van de 'Leefgebieden' in de kijker te zetten.

Het thema van de foto moet betrekking hebben op het biotoop 'Leefgebieden' waarbij zowel mensen, dieren, planten, landschap,… centraal mogen staan. Hierbij kan er zowel van dichtbij of veraf op een 'Leefgebied' gefocust worden'.

Artikel 2

Om geldig deel te nemen moet bij elke foto een titel, een korte uitleg, naam, adres, telefoonnummer en e-mail-adres toegevoegd worden.

Elke deelnemer kan maximaal 2 foto’s indienen, doch maximaal één komt in aanmerking voor het eindklassement.

Iedereen kan deelnemen aan deze fotowedstrijd, zowel volwassenen als jeugd (tot en met 16 jaar). Deze zullen als twee leeftijdscategorieën beschouwd worden met prijzen per categorie.

Professionele fotografen kunnen niet deelnemen aan deze fotowedstrijd. De beoordeling of een fotograaf al dan niet professioneel is wordt door de jury onderzocht o.a. via info op het internet, eerdere publicaties , btw nr.,...

Enkel recente foto’s komen in aanmerking (foto’s genomen vanaf 01/01/2013).

Artikel 3

De deelnemers dienen ten allen tijde de geldende gedragsregels binnen de bos- en natuurgebieden te respecteren. Het verlaten van de paden om foto’s te nemen is niet toegelaten. Het fotograferen van nesten en broedgevallen is verboden.

De ingezonden foto's mogen geen blijk geven van ernstige verstoring van het onderwerp (fauna, flora, habitat). Deelnemers respecteren de wettelijke bepalingen, o.m. inzake soortenbescherming, toegankelijkheid van gebieden, privacy,...

Artikel 4

De foto’s worden verzonden naar (of afgegeven bij) vzw 't Uilekot, Groenlaan 39, 9550 Herzele, met vermelding 'FOTOWEDSTRIJD – LEEFGEBIEDEN'.

De digitale foto’s worden in hoge kwaliteit JPEG-formaat (300dpi) toegezonden naar uilekot(@)skynet.be. Ook kwaliteitsvol ingescande analoge foto’s worden aanvaard.

Zowel de analoge als digitale inzendingen moeten in ons bezit zijn uiterlijk op 7 oktober 2013, 16u59.

 

Artikel 5

De jury wordt samengesteld uit personen met specifieke kennis rond natuur, landschap en bos, aangevuld met enkele professionele fotografen. 

Foto’s worden beoordeeld op technische kwaliteit (scherpte, beeldopbouw, belichting,…), visuele sterkte, inhoud en originaliteit. De foto’s worden anoniem beoordeeld door de jury.

Over de beraadslaging en de uitslag van de wedstrijd wordt geen discussie gevoerd.

Artikel 6

De ingezonden foto’s worden na de wedstrijd niet teruggestuurd. 

Door hun deelname verlenen de fotografen aan de inrichtende partners de toelating om hun werken aan te wenden voor voorlichting of promotie mits vermelding van de naam van de fotograaf.

Artikel 7

Door deel te nemen aan deze wedstrijd aanvaarden de deelnemers de bepalingen van dit reglement.

Artikel 8

De organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de eisen en/of klachten van personen die op de ingezonden beelden zijn afgebeeld. De aansprakelijkheid ligt bij de deelnemer. Vraag in het kader van de wet van de privacy zeker de toestemming van de mensen die eventueel zouden worden gefotografeerd.

Artikel 10

De organisatoren (vzw Climaxi en vzw ’t Uilekot) kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden in geval van wijziging of annulering van de wedstrijd wegens overmacht.

Datum: 

maandag, 7 oktober, 2013 - 16:45 to vrijdag, 11 oktober, 2013 - 22:15