Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
12 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Concert "An Expedition into the Mind of Sgt. Fuzzy"

An Expedition into the Mind of Sgt. Fuzzy is een band van vijf jazzmuzikanten, verbonden door liefde voor zowel hedendaagse jazz als alternatieve rock en electronica. Door deze stijlen samen te brengen, creëren ze een nieuw soort “fusion”. Niet dezelfde jazzrock als in de jaren '70 en '80, maar een sound die eigen is aan onze generatie, en die de energie van bands als Radiohead en Sigur Rós combineert met de flexibiliteit en onvoorspelbaarheid van hedendaagse jazzbands.

Thomas Jillings studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bij Kurt Van Herck en Ben Sluijs, waar hij ook compositie volgde bij Luc Van Hove, en studeert nu aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Jeroen Van Herzeele, John Ruocco en Kris Defoort. Hij speelde al met o.a. Dave Douglas, Greg Cohen, Kurt Van Herck, Teun Verbruggen... Hij componeert zowel voor klassieke bezettingen als voor jazzgroepen.

Ruben Machtelinckx studeerde in 2010 met grote onderscheiding af aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.  Hij werd het meest geïnspireerd door zijn lessen van Karl Van Deun en Pierre Van Dormael, die hem inspireerden om zijn eigen stem te vinden. Hij heeft een duo met gitarist Karl Van Deun, en in 2012 nam hij zijn eerste elpee op, samen met Joachim Badenhorst en Hilmar Jensson.

Bert Dockx is stilaan een erkende gitarist in Vlaanderen, als frontman van Flying Horseman, waarmee hij al twee goed onthaalde albums uitbracht, en leider van het psychedelische jazztrio Dans Dans. Zijn invloeden reiken van Blind Lemon Jefferson via Joy Division tot Thelonious Monk, wat zorgt voor zijn instant herkenbare sound.

Nathan Wouters studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bij Piet Verbist en Nic Thys, en zijn laatste jaar studeerde hij aan de University of Gothenburg bij Anders Jormin. Hij studeerde af met grootste onderscheiding. Hij werkte al samen met Mark Turner, Dave Douglas, Hilmar Jensson, Bert Joris, Erwin Vann, Ben Sluijs, Jeroen Van Herzeele, Joachim Badenhorst, Erik Vermeulen, Jozef Dumoulin... Naast de grote Belgisce podia (DeSingel, De Roma, AB, Bozar, De Bijloke), trad hij al op in Chili, Mexico, Japan, Kroatië, Oekraïne, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Italië en Spanje.

Gerri Jäger is een drummer uit Tirol die sinds een tiental jaar gebaseerd is in Amsterdam. Hij is bekend van o.a. Knalpot en The Black Napkins. Hij studeerde jazz aan het conservatorium van Amsterdam, maar werd ook sterk beïnvloed door rock, punk, electronica, hiphop, enz, en werd zo één van de grootste namen in de Amsterdamse undergroundscene.

 

An Expedition into the Mind of Sgt. Fuzzy is:

Thomas Jillings - sax & electronics

Ruben Machtelinckx - gitaar

Bert Dockx - gitaar

Nathan Wouters - contrabas

Gerri Jäger - drums

 

 Inkom: 7€ / 9€ (leden/niet-leden)

 

Datum: 

zaterdag, 26 oktober, 2013 - 21:00 to 23:45