Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
9 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

HET ZEEMISTERIE

Amèra was nu minstens even erg in paniek als Liz. “Ik moet haar gaan redden! Maar hoe???”. Toen herinnerde ze zich ineens iets: Liz en zij waren witte heksen! “Waarom tovert ze zichzelf niet gewoon naar huis? Zij vergeet nooit dat ze een heks is, nooit!”. Ze kwam tot de conclusie dat Liz ergens moest zijn waar ze geen magie kon gebruiken! Nu werd ze pas echt bang… Ze probeerde nog eens om Liz te bellen, maar er nam niemand op. “Amèra, gaan slapen! Het is al acht uur en je hebt morgen school!”. Amèra vond haar mam, Anna-Maria, een ouderwetse, saaie trut. “Mam, het is nog maar acht uur! Liz mag net zo lang opblijven als ze wil!”, Probeerde ze nog.

Toch gaf Anna-Maria geen duimbreed toe. Amèra was doodsbang en deed de hele nacht haast geen oog dicht. Toen ze eindelijk indommelde, kreeg ze vreselijke nachtmerries over wat er allemaal met Liz kon gebeuren: ze kon gemarteld worden, ze konden haar magische krachten afnemen, ze konden haar levend begraven, ze konden haar doen verdrinken, enzovoorts… Uiteindelijk werd ze om vijf uur weer wakker en viel niet meer in slaap. Ze besloot om dan maar op te staan. Ze liep naar de telefoon, vastberaden om daar te blijven tot Liz gebeld had. Ze wachtte tot de telefoon eindelijk zou rinkelen, en wachtte, en wachtte… Pas om acht uur ging de telefoon.

Amèra nam onmiddellijk op. “Help, Amèra, help! Ik ben ontvoerd door een stelletje gekke demonen, die mij willen offeren aan hun koning en koningin! Ik ben in Middelkerke, onder de golfbreker…”. “Onder de golfbreker? Hoe kan dat?”, Onderbrak Amèra Liz. “In een tunnel onder de derde golfbreker van links, bewaakt door een stuk of twintig demonen. Helaas hebben ze, behalve hun zwarte magie, ook nog pistolen bij! Ik kan me niet naar huis toveren, mijn krachten zijn ernstig verzwakt door hun aanwezigheid. Ik heb nu mijn bewakers kunnen doen flauwvallen, maar die spreuk kan ieder moment uitgewerkt ra… Oh, nee!”.

“Wat is er, Liz?”. Er klonk een schot. “Liz!!!”, Riep Amèra geschrokken uit, “ben je oké?”. Toen werd de verbinding verbroken. “Nu is het genoeg”, dacht Amèra, “ik tover mijzelf onmiddellijk naar die vervloekte golfbreker!”. Ze legde een briefje op tafel voor haar mam waarin ze uitlegde dat ze naar zee was en tegen de avond terug zou zijn. Natuurlijk zei ze niet waarom ze naar zee moest, hun magische krachten waren immers een groot geheim. Ze vertrok onmiddellijk en na een “flits”, tien seconden en nog een “flits” was ze er. Ze wist dat haar heksenkrachten veel sterker waren dan die van Liz, zodat ze gemakkelijk tien demonen in een keer kon uitschakelen.

Ze kwam uit haar schuilplaats tevoorschijn, en riep: “joehoe, stomme demonen, hier ben ik!!!”. Op slag kwamen er een stuk of tien demonen op haar afgerend, die na een aantal krachtige spreuken verdwenen. Uiteraard kwamen nu alle andere bewakers om te kijken waar hun collega’s bleven. Ook nu waren een paar sterke spreuken voldoende om alle demonen weg te krijgen. Toen ging ze in het immense gangendoolhof op zoek naar haar vriendin. Ze zat in een kleine cel opgesloten, samen met… Drie al maandenlang vermiste meisjes, die ook heksen bleken te zijn!!!

Na enkele handbewegingen gingen alle cellen open, waarna Ninae, een van de meisjes, voorstelde om nog iets te drinken alvorens naar huis te gaan. Dat deden ze. Ze zaten nog maar net neer met een ice-tea in hun handen, toen Myrthy (Ninae’s zusje) opnieuw rechtstond. Ze hief haar beker op, en zei: “Op Amèra, onze heldin en redster!!!”. Ook de anderen hieven hun bekers op. Vervolgens dronken de meisjes hun ice-tea uit en gingen naar huis. Eind goed, al goed!!

Gepubliceerd door: 

Tags: